Skip to main content

Ο Τσιτσιπάς ξεπέρασε το εμπόδιο του Ράονιτς και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του US Open

Danielle Parhizkaran-USA TODAY Sports

Με πολύ καλή εμφάνιση και 3-0 σετ ο Έλληνας τενίστας πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του αμερικανικού Grand Slam.

Με απόλυτη σοβαρότητα και χωρίς να δυσκολευθεί, ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε τα ξημερώματα της Τρίτης τον Μίλος Ράονιτς και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του US Open.

Ο Έλληνας τενίστας πήρε το πρώτο σετ 6-2, το δεύτερο 6-3 και… καθάρισε το ματς με 6-4 σε μία ώρα και πενήντα έξι λεπτά.

Στον δεύτερο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Ελβετό, Ντόμινικ Στρίκερ.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο ”Τσίτσι” αναφέρθηκε στο κομμάτι της δύναμης που έβαλε στο παιχνίδι του αλλά και στην παρουσία αρκετών Ελλήνων στις κερκίδες.

«’Ηταν ωραίο το ότι έπαιξα ποιοτικό τένις απέναντι στον Μίλος που είναι μία τρομερή προσωπικότητα για το τένις. Ήξερα ότι δεν έχει τίποτε να χάσει κι έπρεπε να βρω πώς θα κρατηθώ στο παιχνίδι από τον πρώτο πόντο. Το πήγα στην δύναμη και δούλεψε» ανέφερε ο Τσιτσιπάς που είχε και μεγάλη μερίδα του κοινού υπέρ του, αφού υπήρχαν πολλοί ‘Ελληνες.

Όταν βλέπω κάτι τέτοιο νιώθω σαν το σπίτι μου, γίνεται πιο διασκεδαστικό να παίζω τένις. Ξέρω ότι έχουμε μεγάλη κοινότητα εδώ όπως και σε άλλες πόλεις. Είμαι περήφανος για την καταγωγή μου κι ελπίζω να την εκπροσωπήσω επάξια για δύο εβδομάδες».