Skip to main content

Μουντομπάσκετ: Αποκλεισμός – σοκ για τη Γαλλία

REUTERS/Willy Kurniawan

Έχασε από τη Λετονία και έμεινε εκτός συνέχειας του τουρνούα.

Η Γαλλία αποχαιρέτισε πρόωρα το Μουντομπάσκετ, παρά το βαρύ όνομα και το χάλκινο μετάλλιο που είχε κατακτήσει στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019. Οι «τρικολόρ» θα αγωνιστούν για τις θέσεις 17-32, καθώς ηττήθηκαν στο… νήμα με 88-86 από τη Λετονία.

Μάλιστα οι Λετονοί πέτυχαν σπουδαία ανατροπή από το -12, γράφοντας το «2 στα 2» στον 8ο όμιλο και υποχρεώνοντας τη Γαλλία στην καταστροφική δεύτερη ήττα της σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Η ασημένια Ολυμπιονίκης στο Τόκιο βρέθηκε μετά από ένα εξαιρετικό τρίτο δεκάλεπτο στο +12 (74-62 στο 30΄) και έδειξε να «καθαρίζει» τη νίκη.

Ωστόσο, οι Λετονοί δεν το έβαλαν κάτω και βρίσκοντας ρυθμό στην επίθεση μέσα από την άμυνά τους, απάντησαν στην τελευταία περίοδο με επιμέρους σκορ 3-14(!) μειώνοντας σε 77-76 στο 36΄.

Ο Μπατούμ έδωσε ανάσα από τα 6,75 (80-76), αλλά η ομάδα του Λούκα Μπάνκι συνέχισε την πίεση, απάντησε με τον Ζάγκαρς από την ίδια θέση και στα 37΄΄ για τη λήξη ολοκλήρωσε την ανατροπή, γράφοντας το 86-87 με τον Σμιτς από τη γραμμή των ελευθέρων βολών.

REUTERS/Willy Kurniawan

Φουρνιέ και Γιαμπουσέλε αστόχησαν για το προσπέρασμα της Γαλλίας και ο Ζάγκαρς χρεώθηκε με φάουλ στα 10΄΄, ευστοχώντας σε 1/2 βολές (86-88). Ο Φρανσίσκο προσπάθησε στην εκπνοή να χαρίσει τη νίκη στους Γάλλους από τα 6,75, αλλά το σουτ του δεν βρήκε στόχο.

Πρώτος σκόρερ των νικητών, που εξασφάλισαν την πρόκριση στα νοκ άουτ και αγωνίζονται με τον Καναδά στο κλείσιμο της αυλαίας της φάσης των ομίλων (29/8), ο Αρτούρς Ζάγκαρς με 22 πόντους, ενώ τον ακολούθησε σε απόδοση ο Ρόλαντ Σμιτς με 20. Στους 15 πόντους σταμάτησε ο Νταβίς Μπέρτανς.

Από τους Γάλλους, που πλήρωσαν τα 20 λάθη τους, ξεχώρισε ο Εβάν Φουρνιέ με 27 πόντους.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρεμιέρα της, η Γαλλία είχε ηττηθεί από τον Καναδά με σκορ 95-65.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη

MundoBasket: Απίθανη ανατροπή της Ιαπωνίας απέναντι στη Φινλανδία