Skip to main content

Δοκιμασία στο Κόζιτσε για τον Παναθηναϊκό

(ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME NEWS)

Οι «πράσινοι» αντιμετωπίζουν την ουκρανική Ντνίπρο, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για το β΄ προκριματικό γύρο του Champions League.

Επτά χρόνια από την τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός μετείχε σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης (Europa League 2016-17), η αθηναϊκή ομάδα θα επιδιώξει να κάνει απόψε (25/7, 21:00) το πρώτο από τα (αρκετά) βήματα που απαιτούνται για να ξαναβρεθεί σε γκρουπ διοργάνωσης της UEFA.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς αντιμετωπίζει την ουκρανική Ντνίπρο στο Κόζιτσε, για το β΄ προκριματικό γύρο του Champions League, με στόχο να κάνει το πρώτο βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση, αποσπώντας ένα σκορ που θα ανοίξει το δρόμο ενόψει της ρεβάνς της επόμενης Τρίτης (1/8, 20:30) στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Αν το «τριφύλλι» προκριθεί, ακόμη κι αν στον επόμενο γύρο (γ΄) αποκλειστεί από τη Μαρσέιγ, θα έχει εξασφαλίσει την παρουσία στους ομίλους του Europa League 2023-24, με βαθμολογικά και οικονομικά οφέλη έως και 13 εκ. ευρώ.

Αναφορικά με την αρχική ενδεκάδα, «σίγουροι» θεωρούνται οι Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Παλάσιος, Τζούρισιτς, Σπόραρ.

Από εκεί και πέρα «ανοιχτές» είναι δύο θέσεις, μία στον άξονα του κέντρου και η άλλη στο αριστερό άκρο της επίθεσης, με φαβορί αντίστοιχα τους Τσοκάι (έναντι του Κλεϊνχέισλερ) και Μπερνάρ (Βέρμπιτς).

Διαιτητής του αγώνα είναι o Ιταλός Ντανιέλε Κίφι, με βοηθούς τους Αλμπέρτο Τεγκόνι, Βαλέριο Κολαρόσι, 4ο τον Ερμάνο Φελιτσιάνι, VAR τον Μαουρίτσιο Μαριάνι και AVAR τον Φραντσέσκο Φουρνό.