Skip to main content

Στο ένα δις η προσφορά της Αλ Χιλάλ για Παρί και Μπαπέ

Με τα ποσά να έχουν ξεφύγει πια από τη λογική, η Αλ Χιλάλ φέρεται έτοιμη να προσφέρει ένα συμβόλαιο που δεν ξανάδε ο κόσμος.

Τελικά, τα χρήματα που προσφέρονται σε Παρί Σεν Ζερμέν και Κιλιάν Μπαπέ είναι ακόμη περισσότερα από όσα ανέφερε χθεσινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας RMC.

Η πρωταθλήτρια Γαλλίας έλαβε επίσημη προσφορά 300 εκατομμυρίων ευρώ για τον Μπαπέ από την Αλ Χιλάλ της Σαουδικής Αραβίας, αφότου το μέλλον του ποδοσφαιριστή βρέθηκε σε άγνωστα νερά την Παρασκευή, μετά τον αποκλεισμό του από την ασιατική περιοδεία του γαλλικού συλλόγου.

Ο Μπαπέ έχει τη δυνατότητα να παρατείνει την παραμονή του στο Παρίσι για έναν ακόμη χρόνο, έως το 2025, αλλά η σχετική ρήτρα λήγει στο τέλος του μήνα και η Παρί Σεν Ζερμέν προετοιμάζεται για τη νέα σεζόν χωρίς αυτόν.

Ο Μπαπέ φαινόταν εδώ και καιρό ότι σκοπεύει να πάει στη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία απέτυχε να τον αποκτήσει το περασμένο καλοκαίρι, αλλά η σαουδαραβική ομάδα έχει τώρα μια επίσημη προσφορά για τον 24χρονο άσο.

Η είδηση έγινε γνωστή από το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων και την εφημερίδα «Equipe», που υπογραμμίζουν ότι η προσφορά έγινε αποδεκτή από το σύλλογο του Νάσερ Αλ Κελαϊφί.

Ακολούθως, έδωσε άδεια στην Αλ Χιλάλ να διαπραγματευθεί με τον Γάλλο αστέρα στη βάση μίας εξωπραγματικής πρότασης, την οποία οι αναφορές εκτιμούν σε 1,18 δισεκατομμύρια δολάρια (1,06 δισ. ευρώ) για συμβόλαιο ενός έτους με τον Μπαπέ!

Μια τέτοια συμφωνία θα αντιπροσώπευε, μακράν, την πιο ακριβή μεταγραφή στην Ιστορία του ποδοσφαίρου και θα έβλεπε τον Μπαπέ τον υψηλότερα αμειβόμενο αθλητή όλων των εποχών, ανεξάρτητα από σπορ.

Ο πρώην επιθετικός της Μονακό τον περασμένο μήνα ενημέρωσε την Παρί ότι δεν θα ασκούσε την οψιόν στο συμβόλαιο που υπέγραψε το περασμένο καλοκαίρι, αλλά σκόπευε να παραμείνει για την επόμενη σεζόν, οπότε και θα έφευγε ως ελεύθερος.

Η ομάδα, σε επιστολή που απέστειλε στον επιθετικό, ζήτησε από τον Μπαπέ να ξεκαθαρίσει τη θέση του έως τις 15 Ιουλίου και ενημέρωσε ότι δεν είχε λάβει καμία επικοινωνία από τον παίκτη ή το περιβάλλον του αυτή την εβδομάδα.

Στη συνέχεια, ο σύλλογος κατάλαβε την προθυμία του Μπαπέ να ενταχθεί στη Ρεάλ Μαδρίτης με ελεύθερη μεταγραφή τον επόμενο χρόνο και είναι έτοιμος να βάλει τον αστέρα του στον πάγκο αυτή τη σεζόν, εάν δεν αποφασίσει να αποχωρήσει στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο.

Ο γαλλικός σύλλογος θα έπρεπε ξεκάθαρα να δεχτεί πολύ λιγότερα από τα 180 εκατομμύρια ευρώ που δαπανήθηκαν για την απόκτηση του παίκτη το 2017, αν πουλούσε τον Μπαπέ σε έναν Ευρωπαίο ανταγωνιστή.

Η Αλ Χιλάλ έχει ήδη υπογράψει αυτό το καλοκαίρι τον Ρούμπεν Νέβες από τη Γουλβς, τον Καλίντου Κουλιμπαλί από την Τσέλσι και τον Σεργκέι Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς από τη Λάτσιο.

Ο σύλλογος, μαζί με Αλ Αχλί, Αλ Ιτιχάντ και την Αλ Νασρ του Κριστιάνο Ρονάλντο, είναι ένας από τους τέσσερις που ελέγχονται από το κρατικό ταμείο επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας (PIF), ως μέρος μιας μεγάλης αναδιάρθρωσης που ανακοινώθηκε τον Ιούνιο.

naftemporiki.gr