Skip to main content

Τρίτη στην Ευρώπη η Εθνική Παίδων

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα νίκησε στον μικρό τελικό της διοργάνωσης τη Σερβία.

Η Εθνικής ομάδα Παίδων (Κ15) κατέθεσε ψυχή και πάθος στον μικρό τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στην Ποντγκόριτσα, μέσα σε εχθρική και καυτή ατμόσφαιρα από τους Μαυροβούνιους φιλάθλους που υποστήριζαν τους Σέρβους.

Η Ελλάδα πήρε τελικά τη νίκη στα πέναλτι με συνολικό σκορ 14-13 (κανονικός αγώνας 9-9, πέναλτι 5-4) και οι παίκτες της ανέβηκαν στο ευρωπαϊκό βάθρο με τα χάλκινα μετάλλια στο στήθος.

Η ελληνική ομάδα βρέθηκε πίσω στο σκορ με την ολοκλήρωση του ημιχρόνου (4-5). Ωστόσο, στην τρίτη περίοδο, κατάφερε να φέρει τα πάνω κάτω αφού με ένα σερί τριών τερμάτων μετέτρεψε το 5-6 σε 8-6 υπέρ της.

Η Σερβία είχε την δική της απάντηση στην τελευταία περίοδο και κατάφερε, μάλιστα, να προηγηθεί με 9-8 στο τελευταίο τρίλεπτο.

Η Ελλάδα ισοφάρισε με τον Χατζή στο τελικό 9-9 του κανονικού αγώνα και είχε και την τελευταία επίθεση του αγώνα που δεν κατάφερε να την αξιοποιήσει.

Στη διαδικασία των πέναλτι, μόλις στην δεύτερη ελληνική εκτέλεση, ο Μότσιας ήταν άστοχος, αλλά αυτό δεν μπόρεσαν να το εκμεταλλευθούν οι Σέρβοι, αφού σημάδεψαν δυο φορές το δοκάρι και το χάλκινο μετάλλιο πήγε σε γαλανόλευκα χέρια.