Skip to main content

Ο Μπρόζοβιτς δεν μπορεί να ενταχθεί στην Αλ Νασρ

Παρότι ο Κροάτης υπέγραψε στις 3 Ιουλίου, η απαγόρευση μεταγραφών που επέβαλε χθες η FIFA στον σαουδαραβικό σύλλογο «μπλοκάρει» τη μεταγραφή του.

Χθες η FIFA ανακοίνωσε ότι ο σαουδαραβικός σύλλογος Αλ Νασρ, στον οποίο ανήκει ο Κριστιάνο Ρονάλντο, τιμωρήθηκε με απαγόρευση μεταγραφών για τρεις μεταγραφικές περιόδους, λόγω εκκρεμών χρεών.

Εξυπακούεται πάντως ότι οι απαγορεύσεις θα αρθούν αμέσως μετά την επιβεβαίωση της πληρωμής των οφειλών από τους ενδιαφερόμενους πιστωτές.

Όπως όμως αναφέρει η καταλανική εφημερίδα Mundo Deportivo, ως αποτέλεσμα αυτής της απόφασης η FIFA εμπόδισε τη μεταγραφή του Μαρσέλο Μπρόζοβιτς, ο οποίος μετακόμισε στη Σαουδική Αραβία από την Ίντερ για 18 εκατομμύρια ευρώ συν μπόνους.

Ο σύλλογος δεν μπορεί να δηλώσει το νέο απόκτημα, παρά το γεγονός ότι ο Κροάτης ποδοσφαιριστής υπέγραψε το τριετές συμβόλαιό του με την Αλ Νασρ στις 3 Ιουλίου.

Εν ολίγοις, οι διαδικασίες εγγραφής στο σύλλογο δεν θα ολοκληρωθούν έως ότου η FIFA ξεμπλοκάρει την κατάσταση, δηλαδή όταν ο σαουδαραβικός σύλλογος θα έχει εξοφλήσει τα χρέη του.

Κανένα πρόβλημα για την Ίντερ, ωστόσο, δεδομένου ότι η μεταγραφή μεταξύ των συλλόγων δεν είναι υπό συζήτηση και η πληρωμή οφείλεται δικαιωματικά στους «Νερατζούρι».

Αλλά, προφανώς, η Αλ Νασρ έχει πληρώσει 18 εκατομμύρια ευρώ για έναν παίκτη που δεν θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει μέχρι τον Ιανουάριο του 2025, αν πρώτα δεν εξοφλήσει τυχόν προηγούμενα χρέη.

Η μπάλα είναι στα χέρια της ομάδας, η οποία θα πρέπει να προχωρήσει στη ρύθμιση των εκκρεμών οφειλών για την επίλυση των προβλημάτων της.

Η αναφορά αφορά τις μη πληρωμές μπόνους στη Λέστερ για τον Νιγηριανό επιθετικό Αχμέντ Μούσα, ύψους 390.000 λιρών.

Ένα άλλο κομμάτι που θα μπορούσε να ακολουθήσει ο σύλλογος είναι να βγάλει στην αγορά τον ίδιο τον Μπρόζοβιτς. Μέχρι να λύσει αυτό το θέμα η Αλ Νασρ, ο Μπρόζοβιτς είναι παίκτης της, που, ωστόσο, δεν μπορεί να παίξει σε κανέναν αγώνα.

Αυτή η κατάσταση είναι επίσης ο λόγος που οι άλλοι σύλλογοι της Σαουδαραβικής Pro League συνέχισαν να αγοράζουν, ενώ η Αλ Νασρ σταμάτησε μετά την αγορά του Κροάτη.

naftemporiki.gr