Skip to main content

Επίδειξη δύναμης από την ΑΕΚ

Η νταμπλούχος Ελλάδας ήταν καταιγιστική και συνέτριψε με 5-0 την θεωρητικά πιο έτοιμη Σαχτάρ Ντόνετσκ, που μετέχει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μια εξωπραγματική ΑΕΚ έκανε «φύλλο και φτερό» τη Σαχτάρ Ντόνετσκ των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, συντρίβοντας τους Ουκρανούς με 5-0 σε φιλικό αγώνα στην Ολλανδία και δείχνοντας από νωρίς τις προθέσεις της για τη νέα περίοδο.

Ο Λιβάι Γκαρσία ενσωματώθηκε στην προετοιμασία της Ένωσης πριν από μερικές ημέρες, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να φτάσει σε χατ-τρικ διαλύοντας την αντίπαλη άμυνα με τα γκολ του στο 12ο, 40ό και 65ο λεπτό.

Τα άλλα δύο τέρματα της νταμπλούχου Ελλάδας σημείωσε ο 21χρονος Ζίνι (83΄, 85΄), που επίσης εντυπωσίασε μπαίνοντας ως αλλαγή.

Στα αξιοσημείωτα (για φιλικό αγώνα) οι δύο κόκκινες κάρτες, από μία για κάθε ομάδα, που αντίκρισαν οι Άμραμπατ (15΄) και Ουντό (29΄).

Μετά το τέλος του αγώνα ακολούθησε νέος φιλικός, διάρκειας δύο 35λεπτων, ανάμεσα στις «ρεζέρβες» των δύο συλλόγων, που επίσης βρήκε νικήτρια την ΑΕΚ με 2-0.

Παρότι οι «κιτρινόμαυροι» έμειναν με δέκα παίκτες πολύ νωρίς, με τη δεύτερη κίτρινη στον Άμραμπατ στην ίδια φάση να κρίνεται πολύ αυστηρή (διαμαρτυρία), επέβαλλε το ρυθμό της και με όπλο την ανελέητη πίεση όχι μόνο δεν άφηνε τη Σαχτάρ να κυκλοφορήσει την μπάλα αλλά την έκλεβε συνεχώς.

Στο 12΄, από ένα τέτοιο κλέψιμο του Βίντα ψηλά, ο Άμραμπατ «έσπασε» στον Κροάτη κι εκείνος βρήκε τον Λιβάι, ο οποίος εκτέλεσε άμεσα τον Τβαντόρφσκι για το 1-0.

Στο 40΄ ο ίδιος έκανε μία εντυπωσιακή ατομική ενέργεια από τα δεξιά την οποία ολοκλήρωσε υποδειγματικά με το αριστερό για το 2-0.

Η ομάδα του Αλμέιδα συνέχισε το ίδιο εντυπωσιακά και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Τσούμπερ στο 47΄ και τον Γιόνσον στο 49΄ να υποχρεώνουν σε μεγάλες αποκρούσεις τον πανύψηλο (2,06μ.) Ουκρανό τερματοφύλακα.

Στο 65΄ η πίεση έφερε και 3-0, όταν ο Λιβάι «κυνήγησε» τον γκολκίπερ, αυτός έδωσε κάκιστη πάσα στον Μπόνταρ και το «θωρηκτό» της ΑΕΚ έφτασε στο χατ-τρικ με εξαιρετικό «σκάψιμο».

Ακόμη και μετά τις αρκετές αλλαγές στο 75΄ οι «κιτρινόμαυροι» κυριαρχούσαν απόλυτα κι έφτασαν σε άλλα δύο γκολ με τον Ζίνι, στο 83΄ από σέντρα του Σιντιμπέ με κεφαλιά και στο 85΄ μετά την κεφαλιά-ασίστ του Φαν Βέερτ, διαμορφώνοντας το τελικό 5-0.