Skip to main content

«Σερβίρει» για την οκτάδα του Γουίμπλεντον ο Τσιτσιπάς

REUTERS/Hannah Mckay

Απέναντι στον Αμερικανό Γιούμπανκς, ο «Στεφ» έχει την ευκαιρία να βρεθεί στα προημιτελικά της διοργάνωσης, για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα διεκδικήσει σήμερα (10/7) μια θέση στα προημιτελικά του Γουίμπλεντον με αντίπαλο τον Αμερικανό Κρίστοφερ Γιούμπανκς στη φάση των «16», σε έναν αγώνα που δεν θα ξεκινήσει πριν τις 15:00 (ώρα Ελλάδας).

Θα είναι η πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο αθλητών, με τον Έλληνα πρωταθλητή να έχει αντιμετωπίσει Αμερικανούς άλλες τρεις φορές στο λονδρέζικο Γκραν Σλαμ, νικώντας το 2018 τον Τζάρεντ Ντόναλντσον.

Σε εκείνο το τουρνουά ο Τσιτσιπάς αποκλείστηκε στον τέταρτο γύρο χάνοντας 3-0 από τον Τζον Ίσνερ, ενώ το 2021 ηττήθηκε με το ίδιο σκορ από τον Φράνσις Τιάφο.

Για να φτάσει ως τους «16», ο «Στεφ» επέδειξε μεγάλη ανθεκτικότητα και ανάλογες σωματικές – ψυχικές δυνάμεις, αφού οι δύο πρώτοι αγώνες του, με Ντόμινικ Τιμ και Άντι Μάρεϊ, δεν κρίθηκαν απλώς στο μάξιμουμ των πέντε σετ αλλά ο καθένας τους χρειάστηκε από δύο ημέρες για να ολοκληρωθεί!

Πιο εύκολα, συγκριτικά με ό,τι είχε προηγηθεί, ήταν τα πράγματα στον τρίτο γύρο, όπου ο Τσιτσιπάς δεν άφησε περιθώριο αμφισβήτησης στον Σέρβο Λάζλο Τζέρε, του οποίου επικράτησε καθαρά με 3-0 σετ.

Να σημειωθεί πως αν ο Έλληνας πρωταθλητής τα καταφέρει και σήμερα, θα βρεθεί στην κορυφαία οκτάδα του Γουίμπλεντον για πρώτη φορά στην καριέρα του.