Skip to main content

Η ΑΕΚ έκανε «σκόνη και θρύψαλα» την πρωταθλήτρια Βελγίου

Αποδίδοντας στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου, οι «κιτρινόμαυροι» ταπείνωσαν αγωνιστικά την Αντβέρπ στο γήπεδό της.

Μια απίθανη ΑΕΚ, αν αναλογιστεί κάποιος το μικρό διάστημα προετοιμασίας της, νίκησε εύκολα με 3-0 την πρωταθλήτρια Βελγίου, Αντβέρπ, σε φιλικό αγώνα διάρκειας δύο ωρών (τέσσερα τριαντάλεπτα) στο βοηθητικό γήπεδο των Βέλγων.

Να σημειωθεί πως η Αντβέρπ βρίσκεται στο τέλος της προετοιμασίας της καθώς οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις της ξεκινούν στις 23 Ιουλίου.

Ο Ματίας Αλμέιδα μοίρασε το χρόνο συμμετοχής των παικτών ανά μία ώρα και όσο η ομάδα του είχε δυνάμεις, κι αυτό συνέβη για περίπου μιάμιση από τις δύο ώρες, η Ένωση έθελξε και γοήτευσε με το ποδόσφαιρό της.

Η ΑΕΚ αντιπαρήλθε στην αρχική πίεση των γηπεδούχων με καλή ανασταλτική λειτουργία, κράτησε απαραβίαστη την εστία της και άνοιξε το σκορ στο 56΄ με τον Φαν Βέερτ, ύστερα από συνεργασία Άμραμπατ και Τσούμπερ.

Το 2-0 καταγράφηκε στο 61ο λεπτό, όταν μετά τη μακρινή πάσα του Σιντιμπέ ο Ζίνι κατέβασε την μπάλα και την πέρασε πάνω από τον τερματοφύλακα, για να έρθει και τρίτο γκολ στο 87΄ με τον Κοσίδη, από ασίστ του Μάνταλου.

Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν την ευκαιρία και για ένα τέταρτο γκολ, αλλά ο Μαχαίρας αστόχησε στο πέναλτι που εκτέλεσε στο 113΄, στέλνοντας την μπάλα πάνω από το δοκάρι.