Skip to main content

Οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων στο BCL 2023-24

Οι τέσσερις ελληνικές ομάδες (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Περιστέρι, Προμηθέας Πάτρας) που θα λάβουν μέρος στο Basketball Champions League 2023-24 έμαθαν σήμερα τους αντίπαλούς τους.

Το Περιστέρι κληρώθηκε στον 1ο όμιλο, μαζί με τις Μάλαγα, Φάλκο Σομπατέλι και Λε Μαν. Ο Προμηθέας στον 2ο, «παρέα» με τις Ντιζόν, Ρίτας Βίλνιους, Όπαβα, η ΑΕΚ στον 4ο με Λούντβιχσμπουργκ, Ντιναμό Σάσαρι, Κινγκ Σέτσιν, ενώ ο ΠΑΟΚ (7ος όμιλος) θα αντιμετωπίσει τις Χάποελ Ιερουσαλήμ, Γαλατασαράι και τη νικήτρια του 1ου τουρνουά από τον προκριματικό γύρο.

Η κανονική περίοδος ξεκινά στις 17 Οκτωβρίου με τη συμμετοχή 32 ομάδων, σε οκτώ ομίλους: 29 πέρασαν απευθείας στα γκρουπ, ενώ άλλες τρεις θα γίνουν γνωστές μέσα από ισάριθμα προκριματικά τουρνουά.

Οι πρώτοι των ομίλων προκρίνονται απευθείας στους «16», ενώ οι δεύτεροι και οι τρίτοι θα διεκδικήσουν την πρόκριση στη φάση των 16 μέσω των Πλέι Ιν, όπου τίθενται αντιμέτωποι σε σειρά «best-of-three» (στις δύο νίκες).

Στη φάση των 16 οι ομάδες συγκροτούν τέσσερις ομίλους των τεσσάρων, με τους πρώτους δύο από κάθε γκρουπ να προκρίνονται στα προημιτελικά, όπου τα τέσσερα «εισιτήρια» για το Φάιναλ-4 θα κριθούν επίσης σε σειρές «best-of-three».