Skip to main content

«Φιλική» ήττα για την ΑΕΚ

Στον πρώτο αγώνα της προετοιμασίας της στην Ολλανδία η πρωταθλήτρια Ελλάδας έχασε (0-1) από την Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ.

Στον πρώτο φιλικό αγώνα προετοιμασίας της στην Ολλανδία και στο Μπουργκ-Χααμστέντε η ΑΕΚ ηττήθηκε με 0-1 από την Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα αγωνίστηκε χωρίς τους διεθνείς Αθανασιάδη, Μάνταλο, Τσούμπερ, Ρότα, Βίντα, οι οποίοι ενσωματώθηκαν πρόσφατα, τους Πινέδα και Γκαρσία που έχουν ακόμα υποχρεώσεις και τον Άμραμπατ, που ενσωματώθηκε μόλις χθες.

Το μοναδικό γκολ του αγώνα σημείωσε με κεφαλιά ο Μερσινάι μετά από κόρνερ του Μουντράζιγια παρότι η ΑΕΚ ήταν ανώτερη, πίεσε τους Κροάτες και δημιούργησε φάσεις.

Το δεύτερο μέρος διήρκεσε μόνο 30 λεπτά και η Ένωση, αν και κουρασμένη από τη σκληρή προετοιμασία, είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες για το γκολ, αρχικά με τον Φαν Βέερτ την προσπάθεια του οποίου απέκρουσε ο Σούμπαριτς κι εν συνεχεία η μπάλα πήγε στο δοκάρι και ύστερα με τον Μουκουντί.

Κάποια αμυντικά λάθη δεν αποφεύχθηκαν, ωστόσο ο Στάνκοβιτς ήταν απολύτως θετικός οσάκις χρειάστηκε να τα διορθώσει. Ντεμπούτο με τους «κιτρινόμαυρους» έκαναν οι «νέοι» Πήλιος και Χρυσόπουλος.

«Είναι παιχνίδια σε περίοδο προετοιμασίας. Είναι η πρώτη εφαρμογή αυτών που δουλεύουμε. Μόλις χθες η πλειοψηφία των παικτών ενσωματώθηκε με την επιστολή», σημείωσε ο Ματίας Αλμέιδα σχολιάζοντας τον αγώνα στην ΑΕΚ TV.

«Σήμερα κάποιες στιγμές η ομάδα έδειξε αυτό που προσπαθούμε να βγάλουμε και κάποιες άλλες στιγμές φάνηκε είμαστε στην προετοιμασία. Θα εκμεταλλευτούμε αυτά τα παιχνίδια για να δούμε πολλούς νέους ποδοσφαιριστές.

Οπότε αυτό που πρέπει να συνεχίσουμε είναι να δουλεύουμε. Το βλέπω σαν περίοδο προετοιμασίας και να συνεχίσουμε την πολλή δουλειά».