Skip to main content

ΑΕΚ: Έτσι έφτασε στην πιο ακριβή μεταγραφή της ιστορίας της με τον Πινέδα

ΙΝΤΙΜΕ

Η ΑΕΚ έκανε την κίνηση του καλοκαιριού αγοράζοντας τον Ορμπελίν Πινέδα από τη Θέλτα, ολοκληρώνοντας μία πολύ δύσκολη υπόθεση που απαιτούσε χειρουργικές κινήσεις και φυσικά μία μεγάλη οικονομική υπέρβαση άνω των 6,5 εκατομμυρίων ευρώ

Το ποδοσφαιρικό deal του καλοκαιριού είναι γεγονός! Το πρωί του Σαββάτου η ΑΕΚ ανακοίνωσε τη «βόμβα» με την αγορά του Ορμπελίν Πινέδα από τη Θέλτα, του ποδοσφαιριστή που ήταν ο MVP του περσινού πρωταθλήματος και ένας εκ των απόλυτων πρωταγωνιστών που οδήγησαν το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα στο νταμπλ.

Ο διεθνής Μεξικανός μέσος αποτελεί την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της Ένωσης και μία από τις πιο ακριβές στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς το κόστος απόκτησής του ξεπέρασε τα 6,5 εκατομμύρια ευρώ!

Η υπόθεση παραμονής του Πινέδα δεν ήταν μια εύκολη ιστορία. Κάθε άλλο. Για να ολοκληρωθεί χρειάστηκαν χειρουργικές κινήσεις και μία εξαιρετική διαχείριση από τα στελέχη του συλλόγου.

Η ΑΕΚ την τελευταία εβδομάδα αύξησε το πρέσινγκ στη Θέλτα, ο ατζέντης του παίκτη, Μάριο Βιγιαρεάλ ταξίδεψε στην Ισπανία ψηφίζοντας την «κιτρινόμαυρη», επιλογή ενώ ως γνωστόν και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής ήθελε σαν τρελός να συνεχίσει την καριέρα του στην Νέα Φιλαδέλφεια υπό τις οδηγίες του Αλμέιδα.

Μέχρι και πριν τρεις ημέρες, ο πρόεδρος της Θέλτα Κάρλος Μουρίνιο ήταν ανένδοτος και δεν συζητούσε την πρόταση που είχε στα χέρια του. Οι αντιστάσεις του όμως κάμφθηκαν. Η ΑΕΚ με σύμμαχο τον ποδοσφαιριστή πίεσε ακόμη περισσότερο και το βράδυ της Παρασκευής οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια.

Ο Πινέδα θα συνεχίσει να φορά την φανέλα με τον δικέφαλο αετό, σε μία μεταγραφή που δικαιώνει τα λεγόμενα του ισχυρού άνδρα της ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος είχε ξεκαθαρίσει με την ολοκλήρωση της σεζόν πως η Ένωση θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να κρατήσει τον Πινέδα. Και το έκανε…