Skip to main content

Εκτός έδρας ξεκινούν Μπάρτσα και Ρεάλ τη νέα περίοδο

REUTERS/Juan Medina

Η ισπανική Λίγκα κάνει σέντρα στις 11 Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 26 Μαΐου 2024, με τα δύο σούπερ ντέρμπι (Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μ.) να προκύπτουν την 11η και 32η αγωνιστική.

Στις 11 Αυγούστου 2023 θα ξεκινήσει το ισπανικό πρωτάθλημα της περιόδου 2023-24, με πιο σημαντικούς αγώνες τους Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ρεάλ Μαδρίτης, Ατλέτικο Μαδρίτης – Γρρανάδα, Χετάφε – Μπαρτσελόνα, Βιγιαρεάλ – Μπέτις και Σεβίλλη – Βαλένθια.

Η κλήρωση πραγματοποιήθηκε σήμερα (22/6) στη Μαδρίτη και ανέδειξε το πρώτο Clasico της σεζόν την 11η αγωνιστική, στην έδρα της Μπαρτσελόνα το σαββατοκύριακο της 29ης Οκτωβρίου, ενώ το επαναληπτικό θα διεξαχθεί στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» την 32η αγωνιστική, το σαββατοκύριακο της 21ης ​​Απριλίου.

Η τελευταία αγωνιστική θα διεξαχθεί το σαββατοκύριακο 26 Μαΐου 2024, με τις αναμετρήσεις μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης – Μπέτις, Ρεάλ Σοσιεδάδ – Ατλέτικο Μαδρίτης και Σεβίλλη – Μπαρτσελόνα, ως τις πλέον ενδιαφέρουσες.

Όπως συμβαίνει από τη σεζόν 2019-20, το καλαντάρι της LaLiga είναι ασύμμετρο, δηλαδή οι ημέρες του πρώτου γύρου δεν συμπίπτουν με αυτές του δεύτερου γύρου.

Το επίσημο όνομα της Πρώτης Κατηγορίας της La Liga θα ανακοινωθεί στις 3 Ιουλίου, μετά την αλλαγή χορηγού. Για τη Β΄ Κατηγορία η δημοσίευση του ημερολογίου θα γίνει την Τετάρτη 28 Ιουνίου, αφού έχουν γίνει γνωστοί όλοι οι σύλλογοι που συμμετέχουν στη διοργάνωση.

Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε ζητήσει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, τουλάχιστον τα τρία πρώτα παιχνίδια, μακριά από το «Μπερναμπέου», λόγω των εργασιών που γίνονται στην εγκατάσταση. Από την πλευρά της, η Μπαρτσελόνα θα ξεκινήσει επίσης εκτός έδρας για να διευκολύνει τη διαδικασία της προσωρινής μετακόμισης στο Μόνζουικ.

Η σεζόν 2023-24 της LaLiga θα ξεκινήσει και στις δύο πρώτες κατηγορίες την Παρασκευή 11 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί, την Κυριακή 26 Μαΐου για την πρώτη και την Κυριακή 2 Ιουνίου για τη Segunda Division.

Τα πλέι οφ ανόδου από τη δεύτερη στην πρώτη κατηγορία θα διεξαχθούν μεταξύ 9 και 23 Ιουνίου, ενώ τα διεθνή παράθυρα (περίοδοι FIFA) θα είναι τα εξής:

  • Δευτέρα 4 έως Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου
  • Δευτέρα 9 έως Τετάρτη 17 Οκτωβρίου
  • Δευτέρα 13 έως Τρίτη 21 Νοεμβρίου
  • Δευτέρα 18 έως Τρίτη 26 Μαρτίου

Το χριστουγεννιάτικο «διάλειμμα» θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου έως και τη Δευτέρα 1 Ιανουαρίου και για τις δύο κατηγορίες.

naftemporiki.gr