Skip to main content

Έφοδος της αστυνομίας στην Οργανωτική Επιτροπή Παρίσι 2024

REUTERS/Benoit Tessier

Υπό διερεύνηση βρίσκονται συμβάσεις για έργα υποδομής που συνήψε η Οργανωτική Επιτροπή.

Έρευνα από την γαλλική οικονομική αστυνομία έλαβε χώρα στην έδρα της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024, κατά τη διάρκεια της οποίας εξετάστηκαν αλλά και κατασχέθηκαν έγγραφα.

Η εθνική οικονομική εισαγγελία (PNF) γνωστοποίησε ότι έγινε έφοδος στη «βάση» της οργανωτικής επιτροπής εν μέσω προκαταρκτικής έρευνας, η οποία άρχισε το 2017, για συμβόλαια που σύναψε η οργανωτική επιτροπή των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Επίσης, η PNF πρόσθεσε ότι η αστυνομία έκανε έφοδο και στο «αρχηγείο» της SOLIDEO, του δημόσιου φορέα που είναι υπεύθυνος για την παράδοση των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών υποδομών, εν μέσω προκαταρκτικής έρευνας που χρονολογείται από το 2022, μετά από έλεγχο της Γαλλικής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Διαφθοράς.

Οι έρευνες πραγματοποιούνται από το Κεντρικό Γραφείο για την καταπολέμηση της διαφθοράς και τα οικονομικά και φορολογικά εγκλήματα και από την οικονομική ταξιαρχία της δικαστικής αστυνομίας του Παρισιού.

«Το Παρίσι 2024 συνεργάζεται πλήρως με τους ερευνητές για να διευκολύνει τις έρευνές τους», ανακοίνωσε η Οργανωτική Επιτροπή, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου 2024, με τους Παραολυμπιακούς Αγώνες να πραγματοποιούνται από τις 28 Αυγούστου έως τις 28 Σεπτεμβρίου. 6.

Σύμφωνα με αναφορές του France Info, δέκα εργαζόμενοι που απασχολήθηκαν σε εργοτάξια για τα υπό κατασκευή έργα της διοργάνωσης έχουν μηνύσει στο Εργατικό Δικαστήριο του Μπομπινί τέσσερις εταιρείες κι οκτώ συνδεδεμένες υπεργολαβικές εταιρείες, και από αυτό το σημείο έχει ξεκινήσει η έρευνα.