Skip to main content

Διακοπή στο ντέρμπι και πρωταθλητής ο Ολυμπιακός

Οι «ερυθρόλευκοι» νικούσαν τη στιγμή της διακοπής με διαφορά 28 πόντων τον Παναθηναϊκό.

Ο τέταρτος αγώνας της σειράς των τελικών στη Basket League ξεκίνησε κανονικά στο ΟΑΚΑ αλλά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ…

Μετά την προσωρινή διακοπή της αναμέτρησης ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, στα 2:46 πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου και με το σκορ στο στο +28 (63-35) για τους «ερυθρόλευκους», το παιχνίδι ουδέποτε ξανάρχισε.

Οι διαιτητές της συνάντησης (Κορομηλάς, Παπαπέτρου, Θεονάς) και ο Ολυμπιακός έφυγαν για τα αποδυτήρια, μετά το άναμμα των καπνογόνων που έκαναν αποπνικτική την ατμόσφαιρα και τη ρίψη νερού και αντικειμένων στον πάγκο της πειραϊκής ομάδας από τους οπαδούς των γηπεδούχων.

Λίγα λεπτά αργότερα αποφασίστηκε η εκκένωση του γηπέδου για να συνεχιστεί ο αγώνας. Κατά την αποχώρηση του κόσμου, μερίδα οπαδών προχώρησε σε υλικές ζημιές σπάζοντας και εκτοξεύοντας καθίσματα, ενώ άναψε κροτίδες και πυροσβεστήρες, με τους παίκτες του «τριφυλλιού» να φεύγουν επίσης για «τριφυλλιού» στα αποδυτήρια.

Στις 23:40, με το τραπέζι της γραμματείας διαλυμένο και περίπου 100 οπαδούς να αρνούνται να αποχωρήσουν, η διαιτητική τριάδα αποφάσισε την οριστική διακοπή.

Ο Ολυμπιακός έφτασε στο εγχώριο «τρεμπλ» καθώς θα πάρει τη νίκη στα χαρτιά και μαζί το δεύτερο συνεχή τίτλο, ενώ εκτός του 14ου πρωταθλήματος στην Ιστορία του είχε ήδη κατακτήσει το Κύπελλο και το Σούπερ Καπ, χάνοντας την Ευρωλίγκα στο τελευταίο σουτ.

Επίσης, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα κατάκτησε για δεύτερη φορά το πρωτάθλημα στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, μετά το 2016.