Skip to main content

Ο Τσιτσιπάς αντέδρασε αργά…

REUTERS/Benoit Tessier

Εξαφανισμένος στα πρώτα δύο σετ απέναντι στον Κάρλος Αλκαράθ, ο «Στεφ» οδήγησε το τρίτο στο τάι μπρέικ αλλά ηττήθηκε με 3-0 και αποκλείστηκε από το Ρολά Γκαρός.

Με μοιρολατρική και σχεδόν φοβική προσέγγιση στα πρώτα δύο σετ της αναμέτρησης, ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρέθηκε στο καναβάτσο πολύ γρήγορα χάνοντας τα πρώτα δύο σετ με 2-6, 1-6 από τον Κάρλος Αλκαράθ.

Στο τρίτο σετ και με το σκορ στο 2-5 εις βάρος του, ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε μια επική επιστροφή, ισοφάρισε σε 5-5 και 6-6 οδηγώντας το ματς στο τάι μπρέικ, όπου παρά την προσπάθειά του το έχασε (5-7) και μαζί και το παιχνίδι.

Ο Τσιτσιπάς αποκλείστηκε στην προημιτελική φάση του Ρολάν Γκαρός από τον εντυπωσιακό 20χρονο Ισπανό, Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη, που θα βρει τώρα μπροστά του τον Νόβακ Τζόκοβιτς στους «τέσσερις» και στο δρόμο προς τον τελικό.

Κριτική για τα 2,5 πρώτα σετ δεν μπορεί να γίνει. Ο Τσιτσιπάς είχε παραδοθεί αμαχητί, έχοντας χαμηλή αυτοπεποίθηση, κάνοντας πολλά λάθη και δίνοντας μια αίσθηση ηττοπάθειας απέναντι στον Αλκαράθ, από τον οποίο έχει ηττηθεί και στα πέντε παιχνίδια που έχουν συναντηθεί.