Skip to main content

Νταμπλ και στις Γυναίκες ο Ολυμπιακός

Οι «ερυθρόλευκες» νίκησαν για τρίτη φορά τη Βουλιαγμένη στη σειρά των τελικών του πρωταθλήματος και κατάκτησαν τον δέκατο συνεχή τίτλο τους και συνολικά 14ο.

Το 14ο πρωτάθλημα της ιστορίας του και 10ο στη σειρά πανηγυρίζει (και) η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού, που νίκησε 10-5 τον ΝΟ Βουλιαγμένης στο Εθνικό Κολυμβητήριο Πειραιά, έκανε το 3-0 και τελείωσε τη σεζόν με άλλο ένα νταμπλ.

Οι ερυθρόλευκες στηρίχθηκαν στην πολύ καλή άμυνά τους με εξαιρετική την τερματοφύλακα Ιωάννα Σταματοπούλου, η οποία στην πρώτη φάση του αγώνα απέκρουσε πέναλτι της Ελληνιάδη.

Η Ελευθερία Πλευρίτου άνοιξε το σκορ (6:29) του Ολυμπιακού, που προηγήθηκε 5-0. Ο ΝΟΒ σημείωσε το πρώτο γκολ με την Ριτζ στα 4:28 πριν τη λήξη του ημιχρόνου, που βρήκε την πειραϊκή ομάδα μπροστά με 6-2.

Η Σταματοπούλου απέκρουσε εκ νέου πέναλτι της Ελληνιάδη αλλά νικήθηκε από την Ράις, στο τρίτο πέναλτι που κέρδισε η Βουλιαγμένη στο πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος με δυο τέρματα της Βασιλικής Πλευρίτου έγινε το 8-2, η Ελληνιάδη σκόραρε στην παραπάνω για το 8-3. Η Σιούτη πέτυχε το 9-3, η Γιαννοπούλου το 9-4, η Ράιτ το 9-5 και η Κρίστμας (10-5) σημείωσε το τελευταίο γκολ του πρωταθλήματος.