Skip to main content

Στους «16» της Ρώμης ο Τσιτσιπάς

REUTERS/Aleksandra Szmigiel

Σε αγώνα... δύο ημερών ο Έλληνας πρωταθλητής νίκησε τον Ιταλό Λορέντσο Σονέγκο.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς «τελείωσε τη δουλειά» που είχε ξεκινήσει από το βράδυ της Δευτέρας (15/5) νικώντας τον Λορέντσο Σονέγκο στα δύο σετ και κατακτώντας την πρόκριση για τους «16» στο Masters της Ρώμης.

Ο αγώνας του Έλληνα πρωταθλητή με τον Ιταλό είχε ξεκινήσει χθες αλλά διακόπηκε λόγω της βροχής (όπως και ο προηγούμενος με τον Πορτογάλο Μπόρζες) και συνεχίστηκε την επόμενη ημέρα.

Στο σημείο της διακοπής ο «Στεφ» προηγούνταν ήδη με 1-0 σετ, καθώς είχε κάνει δικό του το πρώτο με 6-3. Σήμερα ο Σονέγκο πρόβαλε μεγαλύτερη αντίσταση, αλλά δεν κατόρθωσε να αποφύγει την ήττα, στο τάι μπρέικ (7-6/3).

Ο Τσιτσιπάς είχε την ευκαιρία να τελειώσει πιο εύκολα το δεύτερο σετ και τον αγώνα, αλλά ενώ κρατούσε χωρίς κόπο το σερβίς του έχασε την ευκαιρία να «σπάσει» εκείνο του αντίπαλου σε τρία γκέιμ, κρατώντας τον Ιταλό στο παιχνίδι.

Ο Σονέγκο έφτασε σε δύο σετ μπολ, στο 5-4 και στο 6-5, αλλά και στις δύο περιπτώσεις ο Τσιτσιπάς απάντησε με winners και οδήγησε το παιχνίδι στο τάι-μπρέικ. Πήρε τους δύο πρώτους πόντους, ο Σονέγκο τους επόμενους τρεις αλλά ύστερα, με σερί 5-0, ο Τσιτσιπάς τελείωσε το παιχνίδι.

Αντίπαλός του στη φάση των «16» θα είναι ο νικητής της συνάντησης μεταξύ του Ιταλού Λορέντσο Μουζέτι και του Αμερικανού Φράνσις Τιαφό, που επίσης είχε διακοπεί χθες.