Skip to main content

Ρεκόρ συλλόγου τα 12 εφετινά «διπλά» της ΑΕΚ

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα ξεπέρασε φέτος τον εαυτό της και με 12 νίκες μακριά από την έδρα της δημιούργησε την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών για το σύλλογο.

Με την εκτός έδρας νίκη επί του Άρη (2-1) η ΑΕΚ κρατάει από χθες το πρωτάθλημα στα χέρια της, ενώ ταυτόχρονα κατέρριψε την καλύτερη επίδοση της Ιστορίας της με 12 «διπλά» την ίδια αγωνιστική περίοδο.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της Super League, μέχρι χθες ρεκόρ για την Ένωση ήταν οι 11 εκτός έδρας νίκες την περίοδο 2007-08, όλες στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, αφού στα τρία παιχνίδια των πλέι οφ η ΑΕΚ δεν είχε καταφέρει να κάνει τη δωδέκατη.

Την περίοδο 2022-23 η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα κατέγραψε οκτώ νίκες μακριά από την OPAP Arena στην κανονική διάρκεια της Σούπερ Λίγκας, ενώ οι υπόλοιπες τέσσερις σημειώθηκαν στη διαδικασία των πλέι οφ.

Όπως φαίνεται, οι «κιτρινόμαυροι» θα ολοκληρώσουν τη σεζόν σχεδόν σε απόλυτη ισορροπία των νικών εντός κι εκτός έδρας, αφού στην «Αγιά Σοφιά» έχει 13 επιτυχίες κι απομένει ο αγώνας με τον Βόλο, που θα είναι φιέστα τίτλου.

Χαρακτηριστικό της σταθερότητας και της συνέπειας που διέκρινε το συγκρότημα της Νέας Φιλαδέλφειας καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς είναι πως στα πλέι οφ έχει μέχρι τώρα δύο νίκες εντός και τέσσερις εκτός.

Να σημειωθεί ότι η ΑΕΚ έχει καταγράψει δέκα νίκες σε άλλες τέσσερις χρονιές στην ιστορία της Α΄ Εθνικής/Super League: 1978-79, 1991-92, 1993-94, 1997-98.