Skip to main content

Η ΑΕΚ επιστρέφει στην Ευρώπη από θέση ισχύος

ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ / INTIME NEWS

Η διαφαινόμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος έχει ανυπολόγιστη σημασία και σε διεθνές επίπεδο για την Ένωση, η οποία επιστρέφει στα ποδοσφαιρικά σαλόνια της Ευρώπης.

Με τον τίτλο του πρωταθλητή να βρίσκεται προ των πυλών της OPAP Arena και να επισφραγίζεται την Κυριακή απέναντι στον Βόλο, η επόμενη ημέρα θέλει την ΑΕΚ να επανακάμπτει και στην Ευρώπη.

INTIME NEWS

Το 13ο σκουντέτο θα πανηγυριστεί δεόντως στη Νέα Φιλαδέλφεια, η φιέστα ξεκίνησε από τη νύχτα της Δευτέρας έξω από την «Αγιά Σοφιά» και το «Ελ. Βενιζέλος», αλλά το κέρδος της πρώτης θέσης είναι πολλαπλό για την Ένωση.

ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI

Καταρχάς η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα επιστρέφει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του πλανήτη, το UEFA Champions League, κι αυτό είναι ένα γεγονός που προσδίδει επιπλέον κλέος στο επίτευγμα της ομάδας.

Τα παιχνίδια της ΑΕΚ θα ξεκινήσουν Αύγουστο, αφού η εκκίνηση θα πραγματοποιηθεί από τον τρίτο προκριματικό γύρο τής διοργάνωσης, δηλαδή 8 ή 9 Αυγούστου, κάτι που συνεπάγεται και περισσότερες ημέρες ξεκούρασης καθώς ο Αλμέιδα δεν θα χρειαστεί να ξεκινήσει νωρίς την προετοιμασία.

«Freed from Desire»: Από ύμνος των 90s σε ύμνο των γηπέδων και της ΑΕΚ

Από εκεί και ύστερα, για την είσοδο στους «χρυσούς» ομίλους θα χρειαστούν δύο προκρίσεις. Εφόσον ξεπεραστεί ο τρίτος γύρος προκριματικός γύρος ακολουθούν τα πλέι οφ, με πρώτο παιχνίδι στις 22 ή 23 Αυγούστου και τη ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα.

Σε κάθε περίπτωση, ό,τι κι αν συμβεί στο Champions League η Ένωση έχει δεδομένη την ευρωπαϊκή παρουσία τουλάχιστον έως τον Δεκέμβριο του 2023.

Αλμέιδα: Ευλογημένος που ήρθα σε αυτή την ομάδα

Αν δεν τα καταφέρει στον τρίτο προκριματικό γύρο θα συνεχίσει στα πλέι οφ του UEFA Europa League (24-31/8), ενώ σε περίπτωση νέου αποκλεισμού θα συνεχίσει στους ομίλους του UEFA Conference League.

Επίσης, αν προκριθεί στα πλέι οφ του Champions League αλλά δεν καταστεί δυνατόν να τα ξεπεράσει, θα συμμετάσχει αυτομάτως στους ομίλους του Europa League.