Skip to main content

Χαμένη ευκαιρία για την ΑΕΚ

Η Ένωση έμεινε στο 0-0 με τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια χάνοντας μοναδική ευκαιρία για να πιάσει κορυφή μετά την «γκέλα» και του Παναθηναϊκού.

Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την απώλεια του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με τον Ολυμπιακό στην ΟΠΑΠ Αρένα, με συνέπεια η συγκλονιστική εξέλιξη του πρωταθλήματος να συνεχιστεί και στις δύο τελευταίες αγωνιστικές των πλέι οφ.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε με ένα πρόβλημα στην ενδεκάδα, απόντων και των δύο κλασικών δεξιών αμυντικών της, των Ρότα και Σιντιμπέ, με συνέπεια να επιλεχθεί ο αριστεροπόδαρος Μοχαμαντί, που επέστρεψε από τραυματισμό και απουσία μήνα.

Στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι κράτησαν μακριά τις απειλές και απείλησαν στο 21΄ με βολίδα του Μπακαμπού, που ανάγκασε τον Αθανασιάδη σε εντυπωσιακή απόκρουση, για να απαντήσει η ΑΕΚ στο επόμενο λεπτό με ωραίο συνδυασμό αλλά αδύναμη εκτέλεση από τον Λιβάι, που εξουδετέρωσε ο Τζολάκης.

Στον Ολυμπιακό ανήκε κι η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του β΄ ημιχρόνου με τον Αθανασιάδη να αποκρούει το σουτ του Σαμασέκου, τον Μπιέλ να πηγαίνει πρώτος στην μπάλα, αλλά να αστοχεί στο 57΄.

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, με την αγωνία να φτάνει στο έπακρο, οι αμυντικοί του Ολυμπιακού πρόλαβαν τελευταία στιγμή τον Ελίασον στο 88΄ και στην εξέλιξη της φάσης ο Κασάμι βγήκε τετ-α-τετ με τον Αθανασιάδη, όμως ο Άμραμπατ με ένα απίστευτο σπριντ τον κάλυψε.

Στα εννέα λεπτά καθυστέρησης η ΑΕΚ πίεσε για το γκολ, εγκαταστάθηκε γύρω από την περιοχή του Τζολάκη και έμπαινε εύκολα σε αυτή, αλλά δεν κατάφερε να βρει το νικητήριο τέρμα, με τον Λιβάι να σπαταλά την τελευταία ευκαιρία στο 90΄+6 σουτάροντας αδύναμα στα χέρια του νεαρού πορτιέρε των «ερυθρόλευκων».