Skip to main content

ΕΠΟ: Οργανωμένη προσπάθεια παρεμπόδισης διεξαγωγής του τελικού

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, μετά την άρνηση και του δήμου Λάρισας να διοργανωθεί ο τελικός στη θεσσαλική πόλη, κάνει λόγο για συντονισμένη προσπάθεια με στόχο να πληγεί η ίδια.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία βλέπει «οργανωμένη και συντονισμένη προσπάθεια παρεμπόδισης» για τη διεξαγωγή του τελικού στο Κύπελλο Ελλάδας, όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Χθες (2/5), η Πυροσβεστική Υπηρεσία διενήργησε αυτοψία στο γήπεδο, το οποίο ανήκει σε ιδιώτη, και αποφάνθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα με τα συστήματα πυρανίχνευσης και πυρασφάλειας.

Ακολούθησε σήμερα η απάντηση του δήμου Λάρισας στην επιστολή που είχε λάβει από την ΕΠΟ, με την οποία η Ομοσπονδία ενημέρωνε για την πρόθεσή της να διεξάγει τον τελικό στο στάδιο «ΑΕL FC ARENA».

Ο δήμος υπογράμμισε ότι εκφράζοντας τη βούληση των πολιτών δεν συναινεί σε αυτό το ενδεχόμενο και πως αν η ΕΠΟ αποφασίσει να τελέσει εκεί τη συνάντηση αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη σε περίπτωση επεισοδίων.

Στην ανακοίνωση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας επισημαίνεται ότι θα εξαντληθεί όλο το περιθώριο για διεξαγωγή του αγώνα σε ουδέτερο γήπεδο, ενώ διαβεβαιώνει ότι «ακόμα και αν η προσπάθεια παρεμπόδισης συνεχισθεί, ο τελικός σε κάθε περίπτωση θα διεξαχθεί».

Η ανακοίνωση:

«Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, αλλά και ο φίλαθλος κόσμος γενικότερα, πρέπει να γνωρίζουν ότι η ΕΠΟ είναι αντιμέτωπη με μια οργανωμένη και συντονισμένη προσπάθεια παρεμπόδισης για την διεξαγωγή του Τελικού Κυπέλλου με το πρόσχημα της οπαδικής βίας, για την οποία η ΕΠΟ ούτε ευθύνη έχει ούτε δυνατότητα παρέμβασης.

Τελευταίο παράδειγμα, η έκθεση της πυροσβεστικής Λάρισας για ελλείψεις στο γήπεδο ΑΕL FC ARENA, στο οποίο αγωνίζεται κανονικά η ομάδα του Ηρακλή Λάρισας, για το πρωτάθλημα SL2, χωρίς η Πυροσβεστική να αντιδρά, ενώ η Περιφέρεια χορηγεί κανονικά άδεια τέλεσης των αγώνων της ομάδας αυτής.

Θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για την διεξαγωγή του Τελικού σε ουδέτερο γήπεδο και ακόμα και αν η προσπάθεια παρεμπόδισης συνεχισθεί, ο Τελικός σε κάθε περίπτωση θα διεξαχθεί.

Όσοι ευελπιστούν ότι θα πλήξουν την ΕΠΟ παρεμποδίζοντας την διεξαγωγή του Τελικού, τελικά, θα απογοητευθούν».