Skip to main content

Πρόκριση-θρίλερ για Τσιτσιπά στη Μαδρίτη

EPA/SERGIO PEREZ

Ο Τιμ «ζόρισε» τον Έλληνα πρωταθλητή που έβγαλε αντίδραση μετά το 0-1 και με δύο κερδισμένα σετ προκρίθηκε στον τρίτο γύρο.

Ο Ντόμινικ Τιμ μπορεί να βρίσκεται σε πτώση τον τελευταίο καιρό αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να βάλει δύσκολα στον Στέφανο Τσιτσιπά, στο Όπεν της Μαδρίτης.

Οι δύο τενίστες έδωσαν όλες τις δυνάμεις τους στο μεταξύ τους παιχνίδι, που βρήκε τελικώς νικητή τον Έλληνα πρωταθλητή με 2-1 σετ να πανηγυρίζει την πρόκριση στον τρίτο γύρο.

Ο Αυστριακός, άλλοτε μέλος του Top-10 της παγκόσμιας κατάταξης και νυν Νο93 πήρε το πρώτο σετ με 6-3, αφού προηγουμένως έκανε break στο δεύτερο game που σέρβιρε ο αντίπαλός του και διατήρησε το πλεονέκτημα ως το τέλος.

Η κατάσταση αντιστράφηκε στη συνέχεια, καθώς στο δεύτερο ήταν ο Τσιτσιπάς που έκανε το γρήγορο break και προηγήθηκε με 3-0 έχοντας απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα που προσπάθησε να του βάλει ο αντίπαλός του.

Ο «Στεφ» ισοφάρισε εμφατικά κατακτώντας το σετ με 6-1, αφού παραχώρησε μόλις δέκα πόντους (!) στον αντίπαλό του.

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα δύο, το τρίτο σετ ήταν αμφίρροπο. Τσιτσιπάς και Τιμ κράτησαν το σερβίς τους, παρά την πίεση του Έλληνα για break στο τρίτο και στο ενδέκατο game.

Οι δύο αντίπαλοι οδηγήθηκαν στο tie break, ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε μέτρια αλλά κατάφερε να επανακάμψει και κατάκτησε το σετ (7-6/6) και την πρόκριση στον τρίτο γύρο.