Skip to main content

Νίκη τίτλου για την ΑΕΚ στο Φάληρο

Η ομάδα του Αλμέιδα πέρασε με πολύ μεγάλο «διπλό» από το Φάληρο σε ένα παιχνίδι που στιγματίστηκε από επεισόδια στο τέλος και συνεχίζει χέρι-χέρι με τον Παναθηναϊκό στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Η ΑΕΚ έπαιξε με τη «φωτιά» αλλά δεν κάηκε, απεναντίας έφυγε με νίκη 3-1 από το «Γ. Καραϊσκάκης» απέναντι στον Ολυμπιακό, δεν άφησε τον Παναθηναϊκό να χαρεί για πολύ το δικό του «διπλό» στην Τούμπα καθώς τον ξανάφτασε στην κορυφή και ταυτόχρονα έσβησε τις τελευταίες ελπίδες των «ερυθρόλευκων» για το πρωτάθλημα.

Κίτρινη θύελλα στο ξεκίνημα

Το πρώτο ημίωρο ανήκε αποκλειστικά στους φιλοξενούμενους, που με ανελέητη πίεση δεν άφηνε τον Ολυμπιακό να περάσει τη σέντρα, πέτυχαν ένα γκολ και σπατάλησαν πλήθος ευκαιριών για τουλάχιστον άλλο ένα.

Μόλις στο 3΄ ο Τσούμπερ έδωσε στον Λιβάι Γκαρσία ο οποίος απέφυγε τον Μπα, αλλά από δύσκολη γωνία δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα προς την εστία.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Χατζισαφί έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Ελίασον πλάσαρε με τη μια μέσα απ’ την περιοχή, αλλά ο Πασχαλάκης έπεσε στη δεξιά γωνιά του και απομάκρυνε.

Τελικά η ανωτερότητα της Ένωσης καρποφόρησε στο 7΄, όταν ο Γκατσίνοβιτς συνδυάστηκε έξοχα με τον Τσούμπερ και άνοιξε το σκορ με σκαστό σουτ.

Στο 21΄ ο Πινέδα σούταρε από το όριο της περιοχής αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε και στο 27΄ από σέντρα του Λιβάι Γκαρσία ο Τσούμπερ δοκίμασε το σουτ από πλάγια θέση, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από το δοκάρι του Έλληνα τερματοφύλακα.

Ανάκαμψε ο Ολυμπιακός, κομβικό το πέναλτι

Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ο Ολυμπιακός που προσπάθησε να πιέσει και τελικά κατόρθωσε να ισοφαρίσει νωρίς, όταν στο 54΄ από ασταθή απομάκρυνση του Αθανασιάδη ο Μασούρας πήρε την μπάλα, έβγαλε τη σέντρα και ο Μπακαμπού με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 1-1.

Με ανεβασμένη ψυχολογία οι γηπεδούχοι έχασαν καλή ευκαιρία στο 64΄, όταν ο Φορτούνης προσπάθησε να γεμίσει προς την περιοχή, ο Μουκουντί έβαλε κόντρα και η μπάλα παίρνοντας απίθανη τροχιά παραλίγο να καταλήξει στα δίχτυα του Αθανασιάδη.

Η ΑΕΚ ανέβασε ξανά «το ρυθμό μετά το 70ό λεπτό και στο 80΄ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Βίντα από τον Ρέαμπτσιουκ, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Λιβάι Γκαρσία δύο λεπτά αργότερα.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων από πάσα του Άμραμπατ ο Μάνταλος πέτασε τον Εμβιλά και με ωραίο τελείωμα διαμόρφωσε το τελικό 1-3.

Ένταση στο τέλος

Το ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής των πλέι οφ ολοκληρώθηκε μέσα σε πολύ μεγάλη ένταση.

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον Ιταλό διαιτητή Ντάβιντε Μάσα τόσο για το πέναλτι υπέρ του Βίντα όσο και για το τρίτο γκολ της ΑΕΚ υποστηρίζοντας πως προηγήθηκε επιθετικό φάουλ του Άμραμπατ στον Ρέαμπτσιουκ, ενώ ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο.

Μετά το σφύριγμα της λήξης οπαδοί του Ολυμπιακού πάτησαν επίσης το χορτάρι του γηπέδου αλλά απομακρύνθηκαν από την ασφάλεια και τους αστυνομικούς, χωρίς να μπορέσουν να πλησιάσουν τους ποδοσφαιριστές, τα μέλη των τεχνικών επιτελείων και τους διαιτητές.