Skip to main content

Ούτε αυτή τη φορά ο Τσιτσιπάς…

REUTERS/Nacho Doce

Ο Κάρλος Αλκαράθ ήταν ανώτερος και το επιβεβαίωσε διατηρώντας τον τίτλο του στο Όπεν της Βαρκελώνης με την τέταρτη νίκη σε τέσσερα παιχνίδια απέναντι στον αντίπαλό του.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έμεινε χωρίς τίτλο στη Βαρκελώνη χάνοντας και τον τρίτο τελικό της καριέρας του στην καταλανική πόλη.

Όπως συνέβη τις προηγούμενες δύο φορές με αντίπαλο τον Ραφαέλ Ναδάλ, ήταν πάλι ένας Ισπανός που δεν άφησε τον Έλληνα πρωταθλητή να πανηγυρίσει.

Ο λόγος για τον 19χρονο Κάρλος Αλκαράθ, που επιβλήθηκε του Τσιτσιπά με 2-0 σετ (6-3, 6-4) και κατάκτησε για δεύτερη συνεχή χρονιά τον τίτλο ενώ πανηγύρισε την τέταρτη νίκη σε ισάριθμους αγώνες απέναντι στον αντίπαλό του.

Για τον Τσιτσιπά ήταν ο 16ος τελικός απέναντι σε αθλητή του Top-10, με τον Έλληνα τενίστα να έχει ρεκόρ 2-14, έχοντας νικήσει μόνο τον Ντόμινικ Τιμ στον τελικό των ATP Finals του 2019 στο Λονδίνο και τον Αντρέι Ρούμπλεφ στον τελικό του Μόντε Κάρλο.

Ακόμη, ο «Στεφ» αύξησε το αρνητικό ρεκόρ του σε 10 ήττες στους ισάριθμους τελικούς σε 500άρια τουρνουά, ενώ συνολικά μετρά 9 νίκες σε 26 τελικούς στην καριέρα του (9-17).