Skip to main content

«Γλυκιά» ήττα της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό και πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου

Ο Ολυμπιακός νίκησε 2-1 την ΑΕΚ στο Φάληρο αλλά η Ένωση με το 3-0 του πρώτου παιχνιδιού έκλεισε θέση για τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Η ΑΕΚ είναι η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε την παρουσία της στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Η Ένωση αν και ηττήθηκε απόψε από τον Ολυμπιακό με 2-1, χάρη στο 3-0 του πρώτα αγώνα, πήρε την πρόκριση, μιας και διαχειρίστηκε άψογα το προβάδισμά της. Οι γηπεδούχοι το πάλεψαν αλλά πλήρωσαν το κάκιστο ξεκίνημα στο δεύτερο μέρος που έφερε και την ισοφάριση της ΑΕΚ.

Ο Ολυμπιακός που κυνηγούσε ένα ποδοσφαιρικό θαύμα μπήκε πιο δυνατά, έβγαλε περισσότερη ένταση και διάθεση αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία της ΑΕΚ που ήταν πολύ καλή στο ανασταλτικό κομμάτι. Στο 26′ το σουτ του Τσούμπερ έξω από την περιοχή πέρασε λίγο άουτ και ένα λεπτό αργότερα οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ.

Ο Μπακαμπού έκανε την σέντρα από αριστερά και ο Βαλμπουενά με καρφωτή κεφαλιά πάνω στην κίνηση νίκησε τον Στάνκοβιτς για το 1-0. Στο 35′ το σουτ του Μπιέλ από καλή θέση πέρασε άουτ, στο 38′ ο Στάνκοβιτς μπλόκαρε εκείνο του Φορτούνη και στις καθυστερήσεις η Ένωση… απάντησε με την κεφαλιά του Πινέδα που πέρασε λίγο άουτ.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους οι φιλοξενούμενοι μπήκαν φουριόζοι και έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες. Στο 48′ ο Πασχαλάκης νίκησε στο τετ α τετ τον Λιβάι Γκαρσία, στην επόμενη φάση ο επιθετικός από το Τρίνινταντ σούταρε άστοχα από το ύψος της μικρής περιοχής ενώ στο 50′ ο Πασχαλάκης νίκησε τον Τσούμπερ. Τελικά το 1-1 ήρθε στο 52′ όταν μετά από σουτ του Λιβάι Γκαρσία, η μπάλα βρήκε στον Μπα, μπέρδεψε τον πορτιέρε του Ολυμπιακού και κατέληξε στα δίχτυα.

Ο Ολυμπιακός στο 57′ ξαναπήρε κεφάλι στο σκορ με φοβερό σουτ του Χουάνγκ έξω από την περιοχή αλλά στην συνέχεια η ΑΕΚ κράτησε τον δείκτη του σκορ χαμηλά, δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, διαχείριστηκε άψογα το προβάδισμα της και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου. Μία πρόκριση που εν πολλοίς κρίθηκε από το πρώτο παιχνίδι και την νίκη των «κιτρινόμαυρων» με 3-0.