Στη σειρά «The Overlap» (YouTube) του παλαίμαχου αμυντικού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Εθνικής Αγγλίας Γκάρι Νέβιλ φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.
Ο Σλοβένος αξιωματούχος μίλησε εφ΄ όλης της ύλης και απάντησε σε μια σειρά επίκαιρων ερωτήσεων. Μεταξύ άλλων, ο Τσέφεριν απάντησε για:
Τα έσοδα της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας: «Όλοι πιστεύουν ότι η κύρια πηγή εσόδων για την UEFA είναι οι διοργανώσεις συλλόγων, αλλά δεν είναι. Είναι οι διοργανώσεις των εθνικών ομάδων.
Διανέμουμε, από όλα τα έσοδα που έχουμε, το 97%. Δεν ξέρω αν μπορούμε να βρούμε μια ΜΚΟ που να ξοδεύει, ποσοστιαία, λιγότερα για τη λειτουργία της. Διανέμουμε το 97% και όταν λένε η UEFA έχει μεγάλα έσοδα , πάντα λέω ότι θα ήθελα πολύ να έχω περισσότερα.»
Τη νέα υποψηφιότητά του και τις προτεραιότητες: «Υπάρχουν τόσες πολλές φιλοδοξίες που είναι δύσκολο να τις ονομάσουμε όλες, αλλά πρέπει να κρατήσουμε το ποδόσφαιρό μας από αυτούς τους καρχαρίες που κολυμπούν και προσπαθούν να καταστρέψουν την πυραμίδα, αυτό είναι πολύ σημαντικό.
Είναι σημαντικό να επενδύσουμε σε υποδομές σε όλη την Ευρώπη, να επενδύσουμε ακόμη περισσότερο στο γυναικείο ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο στην Ευρώπη όσον αφορά τις υποδομές εξελίσσεται απίστευτα, και αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι η UEFA δίνει πίσω χρήματα στις ομοσπονδίες και τους συλλόγους».
Τις διοργανώσεις της UEFA: «Δεν θα υποστηρίξω άλλες αλλαγές διοργανώσεων. Νομίζω ότι τώρα είμαστε εδώ και πρέπει να παίξουμε Champions League, Europa League και Conference League όπως θα γίνουν το 2024. Δεν νομίζω ότι πρέπει να αλλάξουμε.
Αυτό που έγινε είναι μια εξέλιξη, όχι μια επανάσταση. Αυτό που με κάνει χαρούμενο είναι ότι οι διοργανώσεις μας είναι πολύ ενδιαφέρουσες και ότι σε όλους αρέσουν. Όταν ακούς τον ύμνο του Champions League, για παράδειγμα, όλοι είναι χαρούμενοι. Όσο υπάρχει αυτό, είμαι χαρούμενος».
Τις «κλειστές» και αποσχιστικές διοργανώσεις: «Δεν επιτίθενται στην UEFA, επιτίθενται στην πυραμίδα του ποδοσφαίρου. Επιτίθενται σε οτιδήποτε υπάρχει εδώ για εκατοντάδες χρόνια.
Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό όσοι αγαπούν το ποδόσφαιρο να μένουν μαζί, να μιλάνε πολύ, να προσπαθούμε να έχουμε ηγέτες στο ποδόσφαιρο παντού, ανθρώπους που αγαπούν το ποδόσφαιρο».
Την πολυϊδιοκτησία στο ποδόσφαιρο: «Νομίζω ότι πρέπει να το σκεφτούμε για το μέλλον και να δούμε τι να κάνουμε. Υπάρχει όλο και περισσότερο ενδιαφέρον για την ιδιοκτησία πολλών συλλόγων και δεν πρέπει να λέμε όχι μόνο στις επενδύσεις και στην ιδιοκτησία πολλών συλλόγων. Αλλά πρέπει να δούμε τι είδους κανόνες θέτουμε σε αυτήν την περίπτωση».