Skip to main content

«Μετά από μερικές σουρεαλιστικές μέρες» ο Γκάρι Λίνεκερ επιστρέφει στο BBC

REUTERS/Henry Nicholls

Ξεκινάει επανεξέταση των κατευθυντήριων γραμμών του BBC για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Γκάρι Λίνεκερ και η διοίκηση του BBC κατέληξαν σε συμφωνία για να επιστρέψει στα καθήκοντά του ο πρώην ποδοσφαιριστής και παρουσιαστής της δημοφιλούς ποδοσφαιρικής εκπομπής Match of the Day, μετά τη διακοπή των προγραμμάτων του BBC Sport το Σαββατοκύριακο.

Ο Λίνεκερ δήλωσε μέσω ανάρτησής του στο Twitter: «Μετά από μερικές σουρεαλιστικές μέρες, είμαι χαρούμενος που βρήκαμε έναν τρόπο να το αντιμετωπίσουμε». Και πρόσθεσε: «Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την απίστευτη υποστήριξη, ιδιαίτερα τους συναδέλφους μου στο BBC Sport, για την αξιοσημείωτη επίδειξη αλληλεγγύης. Το ποδόσφαιρο είναι ένα ομαδικό παιχνίδι, αλλά η υποστήριξή τους ήταν συντριπτική».

Υπενθυμίζεται ότι ο Λίνεκερ απομακρύνθηκε από την εκπομπή του μετά από επικριτική προς τη μεταναστευτική πολιτική της βρετανικής κυβέρνησης ανάρτησή του στο Twitter.

Παράλληλα, ο γενικός διευθυντής του BBC Τιμ Ντέιβι δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε επανεξέταση των κατευθυντήριων γραμμών του για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με ιδιαίτερη έμφαση στο πώς εφαρμόζεται σε ελεύθερους επαγγελματίες εκτός των ειδήσεων και των επίκαιρων υποθέσεων. Ο Λίνεκερ δήλωσε ότι υποστηρίζει την αναθεώρηση και ανυπομονεί να επιστρέψει στον αέρα.

Σε δήλωσή του οΝτέιβι ανέφερε ότι «όλοι αναγνωρίζουν ότι ήταν μια δύσκολη περίοδος για το προσωπικό, τους συντελεστές, τους παρουσιαστές και, το πιο σημαντικό, το κοινό μας».  «Ζητώ συγγνώμη για αυτό».

Διαβάστε ακόμα:

Υπόθεση Λίνεκερ: Πώς το BBC μεταδίδει μία μεγάλη κρίση που αφορά το ίδιο