Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έδωσε στη δημοσιότητα το σκεπτικό της απόφασης για τον αγώνα Ατρόμητος-ΑΕΚ, δύο ημέρες μετά την απόρριψη της έφεσης της Ένωσης κατά της πρωτόδικης ετυμηγορίας του αθλητικού δικαστή για επανορισμό της αναμέτρησης.
Το σκεπτικό της Επιτροπής Εφέσεων εδράζεται στο επιχείρημα ότι η ΑΕΚ δεν είχε έννομο συμφέρον. Από την πλευρά των «κιτρινόμαυρων» δεν υπάρχει, προς το παρόν, ένδειξη για την επόμενη κίνησή τους, καθώς έχουν δικαίωμα προσφυγής, σε τελικό βαθμό, στο Ανώτατο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο της Λοζάνης (CAS).
Η ΠΑΕ ΑΕΚ έχει προθεσμία να ασκήσει το δικαίωμά της εντός 29 ημερών από την έκδοση της απόφασης. Επί του παρόντος, η αναμέτρηση έχει προγραμματιστεί από τη Σούπερ Λίγκα για την Τετάρτη 8 Μαρτίου, στις 19:30.
«Σχετικώς με τον χαρακτηρισμό του γηπέδου ως αντικανονικού λόγω μη πληρώσεως των οριζομένων στο άρθρο 9 του ΚΑΠ προδιαγραφών, επιτρέπεται η υποβολή ενστάσεως από τη διαγωνιζόμενη ομάδα, που αντλεί έννομο προς τούτο συμφέρον.
Από αυτά ακολουθεί ότι, στην περίπτωση που η επικαλούμενη την αντικανονικότητα του γηπέδου φιλοξενούμενη ομάδα δικαιωθεί και το γήπεδο κριθεί ως μη πληρούν τις άνω προδιαγραφές για τη διεξαγωγή του αγώνος, η ίδια στερείται έννομου συμφέροντος να επαναφέρει το ήδη κριθέν τούτο ζήτημα με νέα ένσταση ενώπιον του Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου», αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης.
Και συνεχίζει: «Εξάλλου, από τις ίδιες διατάξεις συνάγεται ότι στο πλαίσιο της πειθαρχικής διαδικασίας που αφορά στην επιβολή από μέρους του Πειθαρχικού Οργάνου σε βάρος της υπαίτιας για την αντικανονικότητα του γηπέδου ομάδας των προβλεπόμενων κυρώσεων, διάδικα μέρη είναι η Επιτροπή και ο εγκαλούμενος, όχι δε και τρίτος προβάλλοντας ίδιο δικαίωμα από την επιβολή των κυρώσεων τούτων».
Για να καταλήξει ως εξής: «Η δεύτερη από 6.2.2023 ένσταση της ήδη εκκαλούσας Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. ενώπιον του Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου αποβλέπουσα στην επαναφορά προς κρίση ζητήματος το οποίο είχε οριστικώς επιλυθεί και μάλιστα με την αναγνώριση υπέρ αυτής δικαιώματος, ασκήθηκε άνευ εννόμου συμφέροντος και ήταν για το λόγο τούτο απορριπτέα».