Skip to main content

Βλέπει τελικό μετά το «διπλό» στη Μαδρίτη η Μπαρτσελόνα

REUTERS/Isabel Infantes

Οι Καταλανοί αρίστευσαν αμυντικά για άλλο ένα παιχνίδι τους και χτυπώντας στις αντεπιθέσεις έφτασαν στη νίκη επί της Ρεάλ μέσα στο «Μπερναμπέου», στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου.

Μια επίμονη και αποφασιστική Μπαρτσελόνα απογοήτευσε τη Ρεάλ Μαδρίτης, τη νίκησε με 1-0 στο «Μπερναπέου» στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό για το Copa del Rey (Κύπελλο Ισπανίας) και απόκτησαν προβάδισμα για πρόκριση στον τελικό.

Οι φιλοξενούμενοι αμύνθηκαν έξοχα μετά το αυτογκόλ της Ρεάλ, από τον Έντερ Μιλιτάο, στο πρώτο ημίχρονο. Ήταν το 26ο λεπτό όταν η πίεση στον Εντουάρντο Καμαβινγκά επέτρεψε στον Φεράν Τόρες να αντιδράσει γρήγορα δίνοντας την μπάλα στον Φρανκ Κεσιέ.

Ο μέσος της «Μπάρτσα» είδε την προσπάθειά του να αποκρούεται από τον Τιμπό Κουρτουά, αλλά στο ριμπάουντ χτύπησε στον Μιλιτάο και κατέληξε στα δίχτυα.

Αρχικά ο βοηθός διαιτητής σήμανε οφσάιντ, αλλά η εξέτασε στο VAR έδειξε ότι ο Κεσιέ καλυπτόταν την ώρα της πάσας και το γκολ μέτρησε για το 0-1, που ήταν και το τελικό σκορ.

Οι «αιώνιοι» αντίπαλοι του ισπανικού ποδοσφαίρου θα συναντηθούν ξανά, στη Βαρκελώνη στις 5 Απριλίου, με τους νικητές να αντιμετωπίζουν στον τελικό την Αθλέτικ Μπιλμπάο ή την Οσασούνα.