Skip to main content

Καταιγιστική η ΑΕΚ, 2-0 τον Αστέρα Τρίπολης

Με ολοκληρωτική εμφάνιση, πολλές ευκαιρίες και γκολ από τους Αραούχο και Γκατσίνοβιτς, η ΑΕΚ νίκησε 2-0 τον Αστέρα Τρίπολης και μείωσε στο πόντο από τον Παναθηναϊκό.

Αποδίδοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο και ούσα απόλυτα κυριαρχική πάνω στο χορτάρι της OPAP Arena, η ΑΕΚ νίκησε 2-0 τον Αστέρα Τρίπολης χάρη σε γκολ των Αραούχο και Γκατσίνοβιτς, μειώνοντας στο πόντο από την κορυφή και τον Παναθηναϊκό.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε ιδανικά για την ΑΕΚ, καθώς μόλις στο 4′ ο Αστέρας Τρίπολης έμεινε με παίκτη λιγότερο μετά την απευθείας κόκκινη κάρτα που είδε ο Γκαρντάφσκι για μαρκάρισμα στον Αραούχο. Η «Ένωση» ήταν απόλυτα κυριαρχική, έκλεισε τον αντίπαλο στην περιοχή και έψαξε το γκολ. Στο 12′ ο Γιόνσον από κοντά δεν κατάφερε να βρει στόχο ενώ στο 15′ ο Παπαδόπουλος απέκρουσε το σουτ του Αραούχο μετά από εκπληκτική πάσα του Γκατσίνοβιτς με τακουνάκι.

Όσο περνούσε η ώρα, τόσο πιο απειλητική ήταν η ομάδα του Αλμέιδα, η οποία «συνδέθηκε» με το αντίπαλο πλεκτό στο 32′. Ο Βίντα πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι μετά από κόρνερ του Γκατσίνοβιτς και ο Αραούχο από κοντά με το κεφάλι άνοιξε το σκορ.

Στο 42′ ο Χατζισαφί έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 και ένα λεπτό αργότερα τα χαμόγελα των γηπεδούχων «πάγωσαν», καθώς ο Λιβάι Γκαρσία αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού στον προσαγωγό.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ συνέχισε τον επιθετικό μονόλογο, «πολιορκώντας» την άμυνα των Αρκάδων, οι οποίοι δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα, δεν είχαν απαντήσεις στην άμεση πίεση των γηπεδούχων.

Ο Παπαδόπουλος στο 50′ έδιωξε το σουτ του Άμραμπατ, όπως το ίδιο έκανε και στο 62′ με την κεφαλιά του Αραούχο. Στο 72′ ο Έλληνας κίπερ έκανε σπουδαία επέμβαση σε σουτ του Γιόνσον και το 2-0 για την ΑΕΚ ήρθε τελικά στο 76′ με τον Γκατσίνοβιτς.

Ο Σέρβος μέσος με ωραίο πλασέ από πλάγια θέση, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και «κλείδωσε» την νίκη για την ομάδα του. Μάλιστα στο 85′ ο Ρότα έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 3-0 αλλά το σουτ με το αριστερό από το ύψος του πέναλτι δεν ήταν καλό και κατέληξε στην αγκαλιά του Παπαδόπουλο.