Skip to main content

Κυπελλούχος Ελλάδας με διαφορά κλάσης ο Ολυμπιακός

Η πειραϊκή ομάδα έκανε επίδειξη δύναμης και στο τρίτο παιχνίδι της σε τρεις ημέρες, θριαμβεύοντας στον τελικό απέναντι στο Περιστέρι.

Ο Ολυμπιακός δεν έκανε τίποτε άλλο παρά να επιβεβαιώσει τα προγνωστικά και να στεφθεί Κυπελλούχος Ελλάδας, για δεύτερη συνεχή χρονιά και συνολικά ενδέκατη στην ιστορία του.

Οι «ερυθρόλευκοι» κυριάρχησαν και στους τρεις αγώνες που έδωσαν σε ισάριθμες ημέρες, αποκλείοντας κατά σειρά στο Φάιναλ-8 τους Άρη, Παναθηναϊκό και επικρατώντας στον τελικό του Ηρακλείου με 85-57 του Περιστερίου.

Mε πολυτιμότερο παίκτη τον Σάσα Βεζένκοφ, που σημείωσε 20 πόντους και «πολυβόλο» τον Άλεκ Πίτερς, ο οποίος μέτρησε 8/11 τρίποντα σκοράροντας σε ρυθμό προπόνησης, η πειραϊκή ομάδα έφτασε στον τίτλο με επιβλητικό τρόπο.

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα των δυτικών προαστίων πέτυχε το στόχο της συμμετοχής στον τελικό αλλά εκεί δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει αυτόν τον αντίπαλο, που κατέβηκε αποφασισμένος να κατακτήσει τον πρώτο τίτλο της χρονιάς.

Η διαφορά ενέργειας και ταχύτητας ήταν εμφανώς μεγάλη και το σκορ «άνοιξε» μονόπλευρα από τα πρώτα λεπτά, καθώς ο Βεζένκοφ ξεκίνησε «καυτός», ο Φαλ δεν είχε αντίπαλο και το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό στο +16 (26-10), με τον Βούλγαρο άσο να μετρά ήδη 10 πόντους.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και έφτασαν τη διαφορά στους 30 πόντους (41-11) στο 17ο λεπτό, με αποτέλεσμα το υπόλοιπο της αναμέτρησης να εξελιχθεί σε απλή διεκπεραίωση, αφού οι «κυανοκίτρινοι» ούτε το πίστευαν ούτε μπορούσαν να απειλήσουν με τους Φρανσίσκο και Ντένμον «δεμένους» από την αντίπαλη άμυνα.

Στο 29΄ οι μετέπειτα νικητές ξέφυγαν για πρώτη φορά με +37 (68-31), ενώ στο 33΄ έφτασαν στο +39 (79-40). Σε εκείνο το σημείο οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα αποφάσισαν να πάρουν το… πόδι από το γκάζι, ενώ η αλλαγή σχεδόν όλης της πεντάδας και η χαλαρότητα επέτρεψαν στο Περιστέρι να περιορίσει, κατά τι, το εύρος της διαφοράς.