Skip to main content

Μπαρτσελόνα: Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τις πληρωμές στον αρχιδιαιτητή

Ο ισπανικός Τύπος έφερε στο φως περισσότερες λεπτομέρειες για την σχέση της Μπαρτσελόνα με τον αρχιδιαιτητή, Νεγκρέιρα και κινδυνεύει μέχρι και με υποβιβασμό.

Μετά την αποκάλυψη του ραδιοφωνικού σταθμού Cadena Ser για τις καταθέσεις ύψους 1.4 εκατομμυρίων ευρώ της Μπαρτσελόνα στον πρώην αρχιδιαιτητή, Χοσέ Μαρία Ενρίκεθ Νεγκρέιρα, ο ισπανικός Τύπος ήρθε να προσθέσει ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες για το σκάνδαλο που έχει στο επίκεντρο τον καταλανικό σύλλογο, ο οποίος κινδυνεύει μέχρι και με υποβιβασμό.

Ο Νεγκρέιρα έλαβε το ποσό σε τρεις δόσεις, από το 2016 μέχρι το 2018 και ενώ ποτέ δεν είχε δικαιολογήσει αυτά τα χρήματα στις φορολογικές αρχές ενώ το σχετικό κονδύλι για την διαιτησία υπήρχε στον προϋπολογισμό της Μπάρτσα από το 2001.

Σε κατάθεσή του ο Νεγκρέιρα τόνισε πως «η Μπαρτσελόνα ήθελε να εξασφαλίσει ότι δεν θα λαμβάνονταν αποφάσεις εναντίον της. Πως όλα θα ήταν ουδέτερα».

Η El Pais, όμως, αποκαλύπτει ότι στην εισαγγελία της Βαρκελώνης υπάρχουν δύο καταθέσεις που αναφέρουν ότι ο αντιπρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας ενημέρωνε συστηματικά τον σύλλογο με αναλυτικές παρουσιάσεις που είχαν στοιχεία προς αξιοποίηση για τον διαιτητή κάθε αναμέτρησης.

Πάντως, ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα έσπευσε να υποβαθμίσει τις αποκαλύψεις, τονίζοντας τα εξής:

«Δεν είναι τυχαίο ότι τέτοιου τύπου πληροφορίες ήρθαν στη δημοσιότητα τώρα που η Μπαρτσελόνα πηγαίνει καλά. Δεν είναι σύμπτωση. Δεδομένων των πληροφοριών που δημοσιεύτηκαν, πρέπει να αναφερθεί ότι η Μπαρτσελόνα στο παρελθόν προσέλαβε εξωτερικούς συμβούλους για τεχνικές αναφορές σε παίκτες χαμηλότερων κατηγοριών στην Ισπανία.

Επιπροσθέτως, οι ίδιοι σύμβουλοι παρείχαν συμβουλές για τη διαιτησία, κάτι απολύτως φυσιολογικό σε μεγάλους συλλόγους. Μάλιστα, σήμερα έχουμε ενσωματώσει στο οργανόγραμμά μας αυτήν την υπηρεσία, που ανήκει στο ποδοσφαιρικό τμήμα».

naftemporiki.gr