Skip to main content

Ελληνικός «εμφύλιος» για μια θέση στον τελικό

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα διεκδικήσουν απόψε το εισιτήριο για την καταληκτική αναμέτρηση στο Challenge Cup Ανδρών.

Ο τελικός στο φετινό Challenge Cup Ανδρών θα έχει ελληνική παρουσία. Ποια θα είναι αυτή; Θα ξέρουμε μετά το τέλος του δεύτερου αγώνα της σειράς των ημιτελικών, που φέρει τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται απόψε τον Ολυμπιακό στο κλειστό του Αγίου Θωμά (15/2, 19:00).

Οι «πράσινοι» έχουν σαφές προβάδισμα μετά τη νίκη με 3-1 στον πρώτο αγώνα, στο κλειστό του Ρέντη και χρειάζονται δύο σετ για να προκριθούν, αλλά σε καμία περίπτωση αυτό δεν σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός, που χρειάζεται νίκη με 3-0 ή 3-1 και να επικρατήσει ύστερα και στο χρυσό σετ, δεν θα διεκδικήσει τη νίκη μέχρις εσχάτων.

«Έχουμε δώσει πάρα πολλά ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ωστόσο αυτό είναι ξεχωριστό και είναι το σημαντικότερο ως τώρα καθώς είναι ο ημιτελικός ενός ευρωπαϊκού θεσμού. Προετοιμαζόμαστε όσο καλύτερα μπορούμε για τη νίκη και με τη βοήθεια του κόσμου μας ελπίζουμε να φτάσουμε στο πολυπόθητο αποτέλεσμα», σχολίασε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Δημήτρης Ανδρεόπουλος.

Αγωνιστικά, ο Έλληνας τεχνικός εξακολουθεί να έχει ερωτηματικό δίπλα στο όνομα του Ερνάντες, ο οποίος απουσίασε από τον πρώτο ημιτελικό μετά τον τραυματισμό στον δεύτερο αγώνα με την ολλανδική Ορίον, για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Αλμπέρτο Τζουλιάνι, υπογράμμισε: «Πρόκειται για ένα μεγάλο παιχνίδι, στο οποίο θα δούμε την πίεση του Παναθηναϊκού για νίκη και φυσικά, την επιθυμία μας να ανατρέψουμε την κατάσταση του πρώτου αγώνα».

Όπως στον πρώτο αγώνα, τον οποίο διαιτήτευσαν ο Αλέξανδρος Μυλωνάκης και ο Νίκος Φραγκάκης, έτσι και στο Μαρούσι η διαιτητική δυάδα θα είναι ελληνική, με πρώτο ρέφερι τον Νώντα Γεροθόδωρο και δεύτερο τον Αλέξανδρο Αβραμίδη.

Ο αντίπαλος της ομάδας που θα προκριθεί στον τελικό (8/3 και 15/3 οι αγώνες) θα προκύψει από το ζευγάρι Φόντε ΜπαστάρντοΜακάμπι Τελ Αβίβ (15/2, 23:30), με τους Ισραηλινούς να έχουν επίσης προβάδισμα μετά τη νίκη με 3-1 στο πρώτο παιχνίδι.