Skip to main content

Ο Γιώργος Καρλάφτης κατέκτησε το NFL

REUTERS/Brendan Mcdermid

Ο Έλληνας αθλητής πανηγύρισε με τους Κάνσας Σίτι Τσιφς το Super Bowl του NFL στη πρώτη του χρονιά στο αμερικανικό πρωτάθλημα.

«Greek Freak» δεν υπάρχει μόνο στον μαγικό κόσμο του NBA αλλά σύμφωνα με τους Αμερικανούς υπάρχει και στο NFL, στο κορυφαίο αθλητικό θέαμα των ΗΠΑ. Αυτός δεν είναι άλλος από τον 21χρονο, Γιώργο Καρλάφτη, ο οποίος από τα ξημερώματα της Δευτέρας είναι πρωταθλητής.

Στο Super Bowl οι Κάνσας Σίτι Τσιφς επιβλήθηκαν επί των Φιλαντέλφια Ίγκλις με 38-35 και για δεύτερη φορά τα τελευταία τρία χρόνια ανέβηκαν στη κορυφή.

Ο Καρλάφτης που αγωνίστηκε για αρκετή ώρα στο μεγάλο τελικό, έγινε μόλις ο δεύτερος Έλληνας που πανηγυρίζει αυτό τον τίτλο μετά τον Κρις Μαραγκό το 2018 και είναι ο πρώτος που το καταφέρνει έχοντας γεννηθεί και μεγαλώσει στη χώρα μας.

Ο νεαρός άσος επιλέγει πέρσι στο στο No30 του περσινού draft και σε λιγότερο από ένα χρόνο κατάφερε να γράψει ιστορία μαζί με την ομάδα του.

Αξίζει να σημειώσουμε πως μέχρι τα 13 του δεν είχε έρθει ποτέ σε επαφή με το άθλημα και το έκανε μόνο όταν μετακόμισε στην Αμερική μετά τον αιφνίδιο θάνατο του πατέρα του.