Skip to main content

Ελπίζει ακόμα η Καρδίτσα, πήρε τη διαφορά ο ΠΑΟΚ

Οι έδρες αποδείχθηκαν δυνατές σε Πυλαία και Καρδίτσα, όπου ο ΠΑΟΚ και η ομώνυμη ομάδα νίκησαν Κολοσσό και Περιστέρι σε δύο σημαντικά παιχνίδια με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Η Καρδίτσα σημείωσε την τρίτη νίκη της στην εφετινή Α1 Ανδρών, καθώς επικράτησε με 86-80 του Περιστερίου για τη 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Mε τον Πριτζέτ (20 πόντους) να μετατρέπει τα τελευταία λεπτά σε προσωπική υπόθεση, η θεσσαλική ομάδα σημείωσε μια πολύ μεγάλη επιτυχία, απέναντι σε έναν αντίπαλο που φιλοδοξεί να βρεθεί στην πρώτη τετράδα.

Η Καρδίτσα πήρε «ανάσα» για τη συνέχεια καθώς κάνει μεγάλη προσπάθεια για να παραμείνει στην Basket League. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Γκάλινατ (24 πόντους ) και πολύτιμος ο Γκάμπροβσεκ (17 πόντους).

Από τους φιλοξενούμενους του Βασίλη Σπανούλη ο Μπίλαν έφτασε για ακόμη μία φορά στο νταμπλ-νταμπλ (17 πόντοι, 11 ριμπάουντ) αλλά δεν ήταν αρκετό.

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος νικητής στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 16ης αγωνιστικής, καθώς επικράτησε στο κλειστό της Πυλαίας με 89-82 του Κολοσσού Ρόδου και βελτίωσε το ρεκόρ του σε 9-7, ενώ ο Κολοσσός υποχώρησε στο 8-7.

Ο «Δικέφαλος» προηγήθηκε ακόμα και με 23 πόντους λίγο πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου, αλλά με αντεπίθεση που είχε διάρκεια η ομάδα του «σμαραγδένιου νησιού» μείωσε σε 86-82 λίγα δευτερόλεπτα πριν από το τέλος.

Οι δύο ομάδες έπαιξαν και για τη διαφορά, καθώς ο Κολοσσός είχε επικρατήσει με 4 πόντους στο παιχνίδι του πρώτου γύρου. Στα 6,4 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη ο Τζέιμς χρεώθηκε με τεχνική ποινή για φλόπινγκ, σε προσπάθεια για τρίποντο, με τον ΠΑΟΚ να «σφραγίζει» όχι μόνο τη νίκη αλλά να παίρνει και τη διαφορά!

Ο Φράνκε με 21 πόντους και 8 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος για τους Θεσσαλονικείς, ενώ 15 πόντους σημείωσε ο Πόλεϊ και άλλους 14 πρόσθεσε ο Χαντς.

Για τους Ροδίτες ο Κόφεϊ μέτρησε 20 πόντους και 15 ριμπάουντ (τα 7 επιθετικά), ενώ ο Τζέιμς με 5/6 τρίποντα και 16 πόντους βοήθησε στο come back της ομάδας του.