Skip to main content

Κόκκινη… θύελλα «σάρωσε» την Πόλη

Ο Ολυμπιακός είναι αυτή τη στιγμή η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης και το απέδειξε και στην έδρα της Φενέρμπαχτσε, την οποία υποχρέωσε σε δεύτερη ήττα φέτος.

Ένα πρώτο ημίχρονο μπασκετικής τελειότητας, όταν εκτόξευσε τη διαφορά ακόμη και στους 30 πόντους, ήταν αρκετό για τον Ολυμπιακό προκειμένου να παραμείνει ακλόνητος στην κορυφή της Ευρωλίγκας.

Οι «ερυθρόλευκοι» συνέτριψαν με 93-73 τη Φενέρμπαχτσε στην έδρα της για την 22η αγωνιστική, βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 15-7 και συμπλήρωσαν τέσσερις συνεχείς νίκες, ενώ η αντίπαλός τους υποχώρησε στο 13-9 μετά τη δεύτερη φετινή ήττα τους από τους Πειραιώτες.

Σχολιασμός δεν μπορεί να γίνει αφού σχεδόν ολόκληρος ο αγώνας ήταν ένας μονόλογος του Ολυμπιακού απέναντι σε ένα «βουβό» από τη μοναδική παράσταση που έβλεπε γήπεδο, με εξαίρεση ένα διάστημα γύρω στο 34΄ που η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη μείωσε στους 13 πόντους.

Άλλωστε, τα δεκάλεπτα μιλούν από μόνα τους: 10-24, 30-51, 51-77, 73-93. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με σερί 8-0 και στο 16΄ είχε εκτοξεύσει τη διαφορά στους 30 πόντους (46-16!).

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεπέρασαν τις σοβαρές απουσίες των Σλούκα και Πίτερς, όπως και την εξουθενωτική πίεση της Φενέρ στο κατέβασμα της μπάλας, αλλά αυτά ήταν… ψιλά γράμματα για τον χαλκέντερο Ουόκαπ και όσων κλήθηκαν να ελαφρύνουν το έργο του.

Με 17/29 τρίποντα και σεμιναριακή απόδοση σε άμυνα και επίθεση στο πρώτο ημίχρονο ο πρωταθλητής Ελλάδας μετέτρεψε το θεωρούμενο ως ντέρμπι σε προπόνηση, κάνοντας «προθέρμανση» για το δεύτερο συνεχή αγώνα του με τουρκική ομάδα, την Αναντολού Εφές την Παρασκευή στο κατάμεστο ΣΕΦ.

Ο Κάναν είχε 20 πόντους με 6/9 τρίποντα, ο Παπανικολάου 21 πόντους (3/3τρ.), ο Βεζένκοφ 12 πόντους κι άλλα τόσα ριμπάουντ, ο ΜακΚίσικ επίσης 12, ο Γουόκαπ 12 πόντους, 7 ασίστ και 5 ριμπάουντ, ενώ ο Λαρεντζάκης μέτρησε 11 πόντους με 2/3 τρίποντα.

Από τη Φενέρ προσπάθησε μόνο ο Γκούντουριτς με 24 πόντους. Ο Καλάθης έμεινε χωρίς πόντο παίζοντας για 20 λεπτά (4 λάθη), ενώ ο Κώστας Αντετοκούνμπο είχε 10 πόντους και 7 ριμπάουντ παίζοντας για 16 λεπτά.