Skip to main content

Νίκη τετράδας η ΑΕΚ

Η Ένωση νίκησε για δεύτερη φορά την τρέχουσα περίοδο το Περιστέρι κι απόκτησε προβάδισμα για την πρώτη τετράδα.

Η ΑΕΚ νίκησε για δεύτερη φορά φέτος το Περιστέρι στο πλαίσιο της Basket League, επικρατώντας της ομάδας των δυτικών προαστίων με 68-64 στο κλειστό των Άνω Λιοσίων, για τη 14η αγωνιστική.

Οι «κιτρινόμαυροι» βρίσκονται τώρα στο +1 από τον σημερινό αντίπαλό τους και υπερτερούν σε περίπτωση ισοβαθμίας. Κορυφαίος σκόρερ της Ένωσης ήταν ο Φλιώνης με 14 πόντους, ενώ για το συγκρότημα του Βασίλη Σπανούλη ο Φρανσίσκο είχε 15.

Οι αντίπαλοι έδωσαν βαρύτητα στις άμυνές τους κι αυτό είχε ως συνέπεια ένα «κλειστό» παιχνίδι με τις ομάδες να συμβαδίζουν και τους φιλοξενούμενους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 33-31.

Ένα ξέσπασμα της ΑΕΚ στο ξεκίνημα της επανάληψης με μπροστάρη τον Γιάνκοβιτς απέφερε σερί 15-0 και μαζί το προβάδισμα με 46-33 για τους γηπεδούχους, στο 23΄, αλλά το Περιστέρι βελτίωσε την απόδοσή του και μείωσε σε 46-52 στο 30΄.

Στις αρχές τις τέταρτης περιόδου οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν επιμέρους σκορ 16-6 μειώνοντας στους τρεις (52-49), αλλά ένα νέο ξέσπασμα της ΑΕΚ έφερε ξανά διψήφια διαφορά (63-53 στο 37΄).

Το μίνι σερί των φιλοξενούμενων δεν άλλαξε την ουσία της αναμέτρησης, ενώ οι 4/4 βολές από Στρέλνιεκς και Μάιλς έγραψαν τον επίλογο.