Skip to main content

Επιστολή της ΑΕΚ στην ΕΛ.ΑΣ.

Η Ένωση διαμαρτύρεται για την αλόγιστη χρήση χημικών στην πυκνοκατοικημένη Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ ζητεί τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. για την αντιμετώπιση «συγκεκριμένων περιστατικών».

Επιστολή στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και στην Αστυνομική Διεύθυνση Βορειοανατολικής Αττικής, με κοινοποίηση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, έστειλε η ΠΑΕ ΑΕΚ την Πέμπτη (12/1).

Οι «κιτρινόμαυροι» υπογραμμίζουν ότι η αλόγιστη χρήση δακρυγόνων σε πυκνοκατοικημένη περιοχή εμπεριέχει κινδύνους, τους οποίους επισημαίνουν, ενώ αναφορά γίνεται και στα δύο τραγικά περιστατικά με τους φίλους της ΑΕΚ που έχασαν την ζωή τους και οι οποίοι ξέχωρα από τα όποια προβλήματα υγείας τους είχαν να αντιμετωπίσουν και τις επιπτώσεις από τα χημικά..

«Ως ΠΑΕ ΑΕΚ απαιτούμε οι οποίες αστυνομικές επιχειρήσεις λαμβάνουν χώρα πέριξ του γηπέδου μας να συνάδουν με τις προβλεπόμενες τακτικές αντιμετώπισης προβλημάτων βίας κι ανομίας, που οφείλουν να σέβονται τον πολίτη και την περιουσία του, χωρίς κατάχρηση ή υπέρβαση εξουσίας και χωρίς υπέρμετρη χρήση μέσων καταστολής», αναφέρεται -μεταξύ άλλων- στην επιστολή.

Από πλευράς ΑΕΚ διευκρινίζεται ότι ότι η ΠΑΕ αναλαμβάνει τις ευθύνες που της αναλογούν, ζητά όμως τη -χωρίς ακρότητες- συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. ενώ θέτει το ζήτημα της άρνησης αστυνομικής συνδρομής στην αντιμετώπιση συγκεκριμένων περιστατικών.