Skip to main content

Άλμα τίτλου η Άρσεναλ, στο +7 από τη Σίτι

REUTERS/Tony Obrien

Επιβλητική για ακόμη μία φορά, η ομάδα του Μίκελ Αρτέτα πέρασε άνετα από την έδρα της Μπράιτον και αύξησε τη διαφορά που τη χωρίζει από την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι.

Οι Μπουκαγιό Σάκα και Έντι Ενκέτια πέτυχαν νωρίς από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο για την Άρσεναλ, στη νίκη των «Κανονιέρηδων» με 4-2 εκτός έδρας επί της Μπράιτον, στον τελευταίο αγώνα της Premier League για το 2022.

Μια νίκη που επέτρεψε στην ομάδα του Μίκελ Αρτέτα να ανοίξει τη διαφορά στους 7 βαθμούς από τη δεύτερη στην κατάταξη Μάντσεστερ Σίτι.

Η Άρσεναλ βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας με 43 βαθμούς, οι «Πολίτες» που έμειναν ισόπαλοι 1-1 με την Έβερτον νωρίτερα σήμερα (31/12) έχουν 36 και η τρίτη Νιούκαστλ (0-0 με τη Λιντς) 34.

Ο Σάκα σκόραρε λίγο περισσότερο από ένα λεπτό αγώνα αφότου ξεκίνησε το παιχνίδι. Ο Λεάντρο Τροσάρ είχε μερικές καλές ευκαιρίες για τους γηπεδούχους, προτού ο Μάρτιν Όντεγκαρντ διπλασιάσει για την Άρσεναλ στο 39ο λεπτό.

Οι επικεφαλής του πρωταθλήματος ουσιαστικά διασφάλισαν τη νίκη αμέσως μετά το διάλειμμα, καθώς στο 47΄ ο τερματοφύλακας Ρόμπερτ Σάντσεθ απέκρουσε ένα σουτ του Γκάμπριελ Μαρτινέλι στέλνοντας την μπάλα στον Ενκέτια, που την προώθησε στα δίχτυα για το 0-3.

Ωστόσο, ένα γκολ του Καόρου Μιτόμα στο 65ο λεπτό έριξε στη Μπράιτον μια προσωρινή σανίδα σωτηρίας, αλλά στο 71΄ ο Μαρτινέλι σκόραρε και τέταρτο γκολ για την Άρσεναλ από εκπληκτική πάσα του Όντεγκαρντ.

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Έβαν Φέργκιουσον στο 77ο λεπτό. Ο Μιτόμα πίστεψε ότι είχε κάνει το 4-3 στο 89ο λεπτό, αλλά το γκολ ακυρώθηκε αφού η ανασκόπηση του VAR διαπίστωσε ότι ο σκόρερ είχε έρθει από θέση οφσάιντ.