Skip to main content

Νιούκαστλ για μεγάλα πράγματα

REUTERS/Molly Darlington

Οι «Καρακάξες» πέρασαν εντυπωσιακά με 3-0 από την έδρα της Λέστερ και ανέβηκαν στη δεύτερη θέση, με δύο αγώνες περισσότερους από Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι.

H Νιούκαστλ πέρασε σαν άνεμος από το «Κινγκ Πάουερ» απέναντι στη Λέστερ, την οποία νίκησε 3-0 και σκαρφάλωσε προσωρινά στη δεύτερη θέση, στο -4 από την πρωτοπόρο Άρσεναλ αλλά με δύο αγώνες περισσότερους.

Το σκορ στα πρώτα επτά λεπτά ήταν 2-0 για τις «Καρακάξες», που έφτασαν στο τελικό 3-0 μόλις στο 32ο λεπτό και ύστερα «κατέβασαν» ταχύτητα.

Με σούπερ νίκη (2-1) έφυγε από το «Γκούντισον Παρκ» απέναντι στην Έβερτον η Γουλβς και «ξεκόλλησε» από την τελευταία θέση μετά τη 17η αγωνιστική.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Μίνα στο 7΄ και ο Ποντένσε ισοφάρισε στο 22΄. Το παιχνίδι όδευε προς την ισοπαλία, αλλά ο Νούρι στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων έδωσε στους «Λύκους» μια νίκη που, σε βάθος χρόνου, ενδέχεται να σημάνει την παραμονή τους στην Premier League.

Ουραγός είναι πια η Σαουθάμπτον, που ηττήθηκε στην έδρα της από την Μπράιτον με 3-1 (14΄ Λαλάνα, 35΄ αυτ. Περό, 56΄ Μαρτς – 74΄ Γουόρντ-Πράους).

Άλμα και για την Φούλαμ που πέρασε με 3-0 (31΄ Ριντ, 71΄ Ριμ, 80΄ Μίτροβιτς) από το «Σέλχαρστ Παρκ» απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας, η οποία όμως τελείωσε τον αγώνα με 9 παίκτες, αφού στο 34ο λεπτό αποβλήθηκε ο Μίτσελ και στο 57ο ο Τόμκινς.

Στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 17ης ημέρας η Μπρέντφορντ υποχρέωσε σε ισοπαλία 2-2 (15΄ Γιάνελτ, 54΄ Τόνεϊ – 65΄ Κέιν, 72΄ Χόιμπιεργκ 72′) την Τότεναμ.

Ο Χάρι Κέιν με το τέρμα που πέτυχε έγινε ο πρώτος σκόρερ στην Ιστορία της Premier League σε αγώνες της δεύτερης ημέρας των Χριστουγέννων (Boxing Day) με 10 γκολ, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Ρόμπι Φάουλερ με 9.

Πάντως, ο Κέιν αποδοκιμάστηκε από τους φιλάθλους της Μπρέντφορντ για το χαμένο πέναλτι στον ημιτελικό με τη Γαλλία, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.