Skip to main content

Κορυφαίοι Τεντόγλου και Ντρισμπιώτη

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου βράβευσε τους κορυφαίους της χρονιάς που απέρχεται, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ο Μίλτος Τεντόγλου αναδείχθηκε καλύτερος Έλληνας αθλητής του 2022, στη γιορτή των κορυφαίων που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Λογικό, αφού ο Έλληνας πρωταθλητής, σάρωσε τα μετάλλια στο μήκος, τόσο στα Παγκόσμια πρωταθλήματα όσο και στο Ευρωπαϊκό τη χρονιά που τελειώνει.

Κορυφαία αθλήτρια αναδείχθηκε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, με χρυσό μετάλλιο στα 20χλμ. και στα 35χλμ. βάδην στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου.

Καλύτερος προπονητής ψηφίστηκε ο Γκεόργκι Πομάσκι, ενώ στον Γιώργο Πρίντεζη απονεμήθηκε βραβείο για την κοινωνική και αθλητική προσφορά του.

Το έπαθλο του «Ευ Αγωνίζεσθαι» απονεμήθηκε στον Αργεντινό ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Σέρχιο Αραούχο, για την κίνησή του να τιμήσει τον αδικοχαμένο Άλκη Καμπανό μετά το γκολ που σημείωσε απέναντι στον Άρη, στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Η Εθνική πόλο Ανδρών ήταν η καλύτερη ομάδα, ο Δημοσθένης Μιχαλετζάκης κορυφαίος αθλητής με αναπηρία, ενώ αντίστοιχα κορυφαία αθλήτρια αναδείχθηκε η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου και η Εθνική ομάδα Κωφών στο μπάσκετ Γυναικών η καλύτερη ομάδα στην κατηγορία της.

Η συγκίνηση ήταν διάχυτη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στη βράβευση στη μνήμη του Ολυμπιονίκη του Ταεκβοντό, Αλέξανδρου Νικολαΐδη. Το βραβείο παρέλαβε η σύζυγός του, Δώρα, η οποία δήλωσε:

«Δύσκολη και όμορφη βραδιά για την οικογένειά μας. Έχουμε στο σπίτι πάντα το βραβείο του ΠΣΑΤ το 2008. Εύχομαι να μην υπήρχε λόγος να είμαι εδώ εγώ. Έχουμε επιλέξει να στηρίξουμε σεισμοπαθείς, η δημοπρασία που γίνεται έχει ξεπεράσει πολύ την αξία για τις δάδες του.

Ο Αλέξανδρος δεν διαβρώθηκε από την επιτυχία, έγινε πιο ταπεινός και κοινωνικά ευαίσθητος. Γι΄αυτό έδωσε σε δημοπρασία τα μετάλλια, όλοι ξέρετε πόσος κόπος, αίμα και προσπάθεια χρειάζεται για ένα ολυμπιακό μετάλλιο.

Του έχω υποσχεθεί ότι θα συνεχίσω να υπηρετώ τις αξίες που κληροδότησε σε εμένα και στα παιδιά μας. Να έχετε υγεία, αν υπάρχει αυτό υπάρχουν όλα».