Skip to main content

Θάνατος Σάλα: Η FIFA μπλόκαρε τη μεταγραφική δραστηριότητα της Κάρντιφ

Ο ουαλικός σύλλογος αρνείται να πληρώσει στη Ναντ τα χρήματα που καθόρισε η Παγκόσμια Ομοσπονδία για τη μεταγραφή ενός ποδοσφαιριστή που δεν φόρεσε ποτέ τη φανέλα του, αφού πέθανε σε αεροπορικό δυστύχημα.

Η διαμάχη μεταξύ Κάρντιφ και Ναντ για το ζήτημα της πληρωμής του Εμιλιάνο Σάλα, του ποδοσφαιριστή που πέθανε σε αεροπορικό δυστύχημα τον Ιανουάριο του 2019 ενώ πετούσε πάνω από τη Μάγχη για να ενωθεί με τους νέους συμπαίκτες του, δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Το εμπάργκο μεταγραφών της Κάρντιφ ακολουθεί την αποτυχία του ουαλικού συλλόγου να καταβάλει την πρώτη δόση (σε σύνολο 15 εκατομμυρίων λιρών) στη γαλλική Ναντ για την αγορά του Σάλα.

Ο πρόεδρος Μεχμέτ Νταλμάν είπε ότι είναι πεπεισμένος πως ο σύλλογος θα μπορέσει να άρει το εμπάργκο πριν από τον Ιανουάριο.

Η Κάρντιφ, εν τω μεταξύ, λέει ότι βρίσκεται σε συζητήσεις τόσο με την αγγλική Football League όσο και με τη FIFA για να προσπαθήσουν να επιλύσουν το θέμα.

«Μακάρι να είχα τη δύναμη να σηκώσω τη σκιά αυτής της κατάστασης από τον σύλλογο. Θα θέλαμε να επιλυθούν όλα το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο Ντάλμαν στο BBC Radio Wales Sport.

«Ο κόσμος δεν πρέπει να ξεχνά ότι ένας 29χρονος άνδρας πέθανε σε ένα τρομερό ατύχημα. Υπάρχει μια ανθρώπινη πλευρά σε αυτή την ιστορία, δεν είναι μόνο ένα οικονομικό γεγονός».

Η Κάρντιφ έχασε την έφεση κατά της απόφασης της FIFA να την υποχρεώσει να πληρώσει την πρώτη δόση της μεταγραφής των 5,3 εκατομμυρίων λιρών στη Ναντ.

Οι Bluebirds συνεχίζουν να διεκδικούν τα οφειλόμενα χρήματα κι έχουν ασκήσει έφεση κατά την ακρόαση του CAS σε ελβετικό ομοσπονδιακό δικαστήριο, το οποίο αναμένεται να εκδώσει την ετυμηγορία του στα τέλη Ιανουαρίου ή στις αρχές Φεβρουαρίου 2023.

«Υπάρχουν πολλές συνεχιζόμενες νομικές συζητήσεις και θα συνεχιστούν, αλλά λάβαμε το πρώτο τιμολόγιο από τη Ναντ και αποφασίσαμε να μην το πληρώσουμε», δήλωσε ο Νταλμάν.

Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι δεν είναι σε θέση να προσφέρει στους οπαδούς της Κάρντιφ διαβεβαιώσεις ότι το εμπάργκο θα αρθεί μέχρι τον Ιανουάριο, μια κατάσταση που έχει κοινοποιηθεί και στον προπονητή Μαρκ Χάντσον.

naftemporiki.gr