H Eλληνική Ολυμπιακή Επιτροπή συμμετείχε στην παγκόσμια σκυταλοδρομία «Running Out of Time», που ξεκίνησε από τη Γλασκόβη με τελικό προορισμό τη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή COP27, που πραγματοποιείται ως τις 18 Νοεμβρίου 2022 στο Σαρμ ελ-Σέιχ, στην Αίγυπτο.
Η πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού και Περιβάλλοντος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Αλεξάνδρα Πάλλη, μαζί με τα μέλη της Επιτροπής Νίκο Ιατρού και Νίκο Ξυλούρη, Οlympian κολύμβησης, την πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Ζυγούρη, την Παραολυμπιονίκη της κολύμβησης Ευθυμία Γκουλή, την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, τον εκπρόσωπο της πρεσβείας του Ηνωμένου Βασιλείου Ντάνιελ Χονγκ, την μαραθωνοδρόμο Γκλόρια Πριβιλέτζιο, την πρωταθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής Μαρία Παγκάλου, την αλπινίστρια Βανέσα Αρχοντίδου, το Λύκειο Ελληνίδων και άλλους φορείς, υποδέχτηκαν τη σκυτάλη στο Παναθηναϊκό Στάδιο και τη μετέφεραν ως την Ακρόπολη.
Η σκυτάλη έφτασε στην Ελλάδα από την Αλβανία. Στις Πρέσπες τη σκυτάλη παρέλαβαν οι κωπηλάτες του ναυτικού Ομίλου Μαυροχωρίου «Οι Αργοναύτες» και δημιουργήθηκε μια ανθρώπινη αλυσίδα, περνώντας τη σκυτάλη από τον Ολυμπιονίκη κωπηλασίας Γιάννη Χρήστου σε άλλους τοπικούς φορείς και συμμετέχοντες.
Η σκυτάλη πέρασε και στα χέρια των ποδηλατών του Συλλόγου Καστοριάς «620» και της ποδηλατικής ομάδας “Gidas Cyclistas”, καθώς και μαραθωνοδρόμου με αμαξίδιο κ. Γιάννη Μητρούλη και ακολούθησε τη διαδρομή προς Βέροια. Στην Κατερίνη υποδέχτηκαν τη σκυτάλη, μεταξύ άλλων, και ο Ολυμπιονίκης χειροσφαίρισης κ. Σάββας Καρυπίδης.
Η σκυτάλη πέρασε από Λάρισα, όπου τη συνόδευαν τα μέλη του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων της πόλης και στην Ανθήλη την παρέλαβε και η Ολυμπιονίκης υδατοσφαίρισης Ανθή Μυλωνάκη. Ακολούθησε η διαδρομή Λαμία – Θήβα – Μαραθώνια Διαδρομή – Ακρόπολη – Μαρίνα Φλοίσβου, όπου την παρέλαβε ο πρέσβης της Αιγύπτου Ομάρ Αμέρ Γιουσέφ και την έδωσε σε ιστιοπλοϊκό για να φύγει στην Κύπρο.
Συμμετείχαν επίσης ο πρέσβης του Μαυροβουνίου και οι εκπρόσωποι της γερμανικής, αυστριακής, ελβετικής πρεσβείας, καθώς και ο Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας Τάσος Μπουντούρης.
Η εμβληματική σκυτάλη αποτελείται από 18 μέρη, ένα για κάθε χώρα της διαδρομής, κάθε ένα φαινομενικά εύθραυστο αλλά στο σύνολό τους ισχυρά, καθώς θα μεταφέρεται αδιάκοπα χέρι με χέρι από χιλιάδες συμμετέχοντες, σε μια μοναδική διαδρομή 7.767 χλμ. Η σπειροειδής μορφή της σκυτάλης αντιπροσωπεύει τα τέσσερα βασικά επίπεδα κλιματικής δράσης στα οποία μπορούμε να έχουμε αποτέλεσμα – διεθνές, εθνικό, τοπικό και ατομικό.
Η σκυτάλη περιέχει το επίκαιρο περιβαλλοντικό μήνυμα προς τους ηγέτες στην COP27, το οποίο συντάχθηκε από το Διεθνές Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (FEE) σε συνεργασία με το δημοτικό σχολείο Sunnyside της Γλασκόβης.