Skip to main content

Οι Σαουδάραβες επένδυσαν στη Νιούκαστλ 500 εκ. ευρώ σε ένα χρόνο

Το fund που ελέγχει τον αγγλικό σύλλογο προχώρησε σε μια τεράστια επένδυση μισού δισεκατομμυρίου από την ημέρα που ανέλαβε τη Νιούκαστλ και τα έως τώρα αγωνιστικά αποτελέσματα φαίνονται στην κατάταξη, με το σύλλογο να διεκδικεί έξοδο στο Champions League.

Το πρώτο μέρος της φετινής αγωνιστικής περιόδου θέλει την ομάδα τους πρωταγωνίστρια στην Premier League, κι αυτό κάνει τους οπαδούς της Νιούκαστλ (τρίτη τώρα στο πρωτάθλημα) να ονειρεύονται να τη δουν να παλεύει για μια θέση στο επόμενο Champions League.

Μια ευφορία που ξεκίνησε από τότε που το σαουδαραβικό fund PIF εξαγόρασε τις «Καρακάξες», τον Οκτώβριο του 2021, με την ιδιοκτησία να πληροφορεί για την εισροή και νέων πόρων στο σύλλογο.

Με ένα δελτίο Τύπου στην επίσημη ιστοσελίδα της, η Νιούκαστλ ανακοίνωσε ότι, «η ιδιοκτησία, η οποία περιλαμβάνει τις PIF, PCP Capital Partners και RB Sports & Media, έχει επενδύσει επιπλέον 70,4 εκατομμύρια λίρες (περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ) στη Νιούκαστλ Γιουνάιτεντ. Αυτή η επένδυση ανεβάζει την επένδυση της ιδιοκτησίας μέχρι σήμερα σε πάνω από 450 εκατ. λίρες (περίπου 510 εκατ. ευρώ)».

Η εισφορά κεφαλαίου ακολουθεί ένα ευρύ φάσμα επενδύσεων στο σύλλογο, όπου σημειώθηκε αναβάθμιση των προπονητικών εγκαταστάσεων, βελτιώσεις στο στάδιο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» και πρόσληψη ορισμένων ανώτερων στελεχών για την ανάπτυξη των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της εταιρείαςγου, καθώς και επενδύσεις (μεταγραφές) στην ομάδα.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό σχεδιάζονται περαιτέρω επενδύσεις, οι οποίες αντανακλούν τις μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις του ιδιοκτησιακού ομίλου που ελέγχει την εταιρεία.

Ο Ντάρεν Έιλς, διευθύνων σύμβουλος της Νιούκαστλ Γιουνάιτεντ, δήλωσε: «Βρισκόμαστε στην αρχή ενός μακροπρόθεσμου σχεδίου για την οικοδόμηση ενός συλλόγου ικανού να αγωνίζεται σταθερά στα υψηλότερα επίπεδα του αγγλικού και ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου».

Και πρόσθεσε: «Πρέπει να αναπτύξουμε όλη την επιχείρηση, καθώς και την αγωνιστική ομάδα. Και πρέπει να το κάνουμε σεβόμενοι τους κανόνες του οικονομικού “ευ αγωνίζεσθαι”. Αυτή η πρόσθετη επένδυση μάς επιτρέπει να συνεχίσουμε περαιτέρω την υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου».