Skip to main content

Η αγωνιστική περίοδος ολοκληρώθηκε με την Σάκκαρη Νο 6 στον κόσμο

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πλασαρίστηκε στην ίδια θέση με την περυσινή στο φινάλε της σεζόν, ούσα η μία από τις μόλις τέσσερις τενίστριες που κατόρθωσαν να διατηρηθούν στο Top-10 για δεύτερο συνεχή χρόνο.

Με τον τελικό των WTA Finals, που βρήκε θριαμβεύτρια την Γαλλίδα Καρολίν Γκαρσιά απέναντι στην Αρίνα Σαμπαλένκα, ουσιαστικά έκλεισε η αυλαία της εφετινής περιόδου.

Η Μαρία Σάκκαρη, που έχασε μια θέση συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα, θα βρεθεί για δεύτερη στη σειρά χρονιά στο Νο 6 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά μαζί με τις Ίνγκα Σφιόντεκ, Ονς Ζαμπέρ και την Σαμπαλένκα είναι οι μόνες αθλήτριες που παρέμειναν στο Top-10 και στο τέλος αυτής της περιόδου.

Η εκπληκτική Γκαρσιά, που κέρδισε 70 θέσεις μέσα σε ένα έτος, έκανε νέο άλμα δύο θέσεων και βρέθηκε στο Νο4 για πρώτη φορά στην καριέρα της, ενώ επίσης δύο θέσεις κέρδισε και η φιναλίστ Σαμπαλένκα, που ανέβηκε στο Νο5.

Η 21χρονη Πολωνή Ίγκα Σφιόντεκ κλείνει τη χρονιά ως Νο1 του κόσμου για πρώτη φορά στην καριέρα της, με δεύτερη την Τυνήσια Ονς Ζαμπέρ και τρίτη την Αμερικανίδα Τζέσικα Πεγκούλα.

Η νεαρή Αμερικανίδα Κόκο Γκοφ έχασε τρεις θέσεις ολοκληρώνοντας την περίοδο στο Νο7 και ακολουθούν οι Ντάρια Κασάτκινα (8), Βερόνικα Κουντερμέτοβα (9) και Σιμόνα Χάλεπ (10).