Skip to main content

Bαθμολογία UEFA: Μεγαλώνει η απόσταση της Ελλάδας από τις προνομιούχες θέσεις

Η... κατηφόρα της φετινής σεζόν ήταν άνευ προηγουμένου αλλά τουλάχιστον ο αποκλεισμός των ομάδων του Ισραήλ που βρίσκεται στην 21η θέση και σε απόσταση αναπνοής(25.000) θα διατηρήσει την χώρα μας στο νούμερο 20. 

Η Ελλάδα παραμένει στην 20η θέση, τα καλά νέα ήρθαν από το Ισραήλ αλλά η διαφορά από τις προνομιούχες θέσεις θα αυξηθεί.

Η ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού έκλεισε με ήττα και η Ελλάδα(25.225) παραμένει στην 20η θέση της βαθμολογίας της UEFA. Η… κατηφόρα της φετινής σεζόν ήταν άνευ προηγουμένου αλλά τουλάχιστον ο αποκλεισμός των ομάδων του Ισραήλ που βρίσκεται στην 21η θέση και σε απόσταση αναπνοής(25.000) θα διατηρήσει την χώρα μας στο νούμερο 20.

Για να μπορέσει η 22η Κύπρος(23.875) και η 23η Σουηδία(23.750) με ΑΕΚ Λάρνακας και Τζουγκάρντεν αντίστοιχα, να πλησιάσουν σημαντικά την Ελλάδα θα πρέπει να κάνουν μυθικές πορείες στο Conference League.

Από κει και πέρα, στα άσχημα μαντάτα, η απόσταση από τις προνομιούχες θέσεις αναμένεται να αυξηθεί, μιας και η Δανία, η Ουκρανία και η Νορβηγία συνεχίζουν με εκπροσώπους στις διοργανώσεις της UEFA.

Όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, το ελληνικό πρωτάθλημα την σεζόν 2023/2024 θα δίνει τα εξής ευρωπαϊκά εισιτήρια:

Πρωταθλητής στον δεύτερο προκριματικό του Champions League
Ο Κυπελλούχος ή ο 2ος στον δεύτερο προκριματικό του Europa League
3ος και 4ος στον δεύτερο προκριματικό του Conference League

naftemporiki.gr