Ο Μπερντ Ράιχαρτ, ο νέος διευθύνων σύμβουλος της A22 (η εταιρεία πίσω από το πρότζεκτ της ευρωπαϊκής Super League) ήταν καλεσμένος του podcast «Einfach Mal Luppen», που δημιουργήθηκε από τον μέσο της Ρεάλ Μαδρίτης, Τόνι Κρόος.
Ο ποδοσφαιριστής των «Μερένχες» μίλησε με τον Ράιχαρτ για πάνω από μία ώρα, θίγοντας διάφορα θέματα που σχετίζονται με το πολυσυζητημένο έργο, το οποίο προσδοκά να αναγεννηθεί με νέο σχήμα.
Ο Ράιχαρτ εξήγησε ότι σύντομα θα βρεθεί για συζητήσεις στην έδρα της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας: «Προσφέραμε στην UEFA διάλογο κι αυτή η πρόσκληση έγινε αποδεκτή. Θα είμαι στη Νιόν την επόμενη εβδομάδα για να μιλήσουμε για το θέμα. Η δέσμευση της UEFA να ανοίξει διάλογο για το μέλλον του ποδοσφαίρου είναι θετικό σημάδι».
Συνεχίζοντας, ο διευθύνων σύμβουλος της Α22 εξέφρασε την εκτίμηση πως «το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο δεν αξιοποιεί τις δυνατότητές του αυτή τη στιγμή. Ότι καλύτεροι αγώνες και διοργανώσεις μπορούν να προσφέρονται στην Ευρώπη. Ανησυχούμε για το οικονομικό οικοσύστημα των συλλόγων, που αυτή τη στιγμή βρίσκονται υπό οικονομική πίεση και πιστεύουμε ότι οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις συλλόγων πρέπει να διοργανώνονται από τους ίδιους τους συλλόγους, όπως γίνεται στα εθνικά πρωταθλήματα».
Όσο για το θέμα που, μεταξύ άλλων, είχε προκαλέσει τεράστιες ενστάσεις, οι εμπνευστές του πρότζεκτ φέρεται να έκαναν πλήρη στροφή, εγκαταλείποντας την ιδέα για μια κλειστή Λίγκα: «Είναι σαφές ότι ο αθλητικός ανταγωνισμός είναι ίδιος για όλους και πρέπει να δώσει σε όλους τους συλλόγους την ευκαιρία να ζήσουν το ευρωπαϊκό όνειρο. Στη Super League δεν υπάρχουν μόνιμα μέλη, δεν είναι κλειστή οντότητα».
Ο Ράιχαρτ έθιξε, επίσης, το θέμα του Financial Fair Play: «Χρειαζόμαστε ένα FPF που να τιμωρεί τις παραβιάσεις. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν αμφιβολίες γι΄ αυτό, γιατί η UEFA δεν τιμωρεί όπως θα έπρεπε τις παραβιάσεις του fair play. Δεδομένου ότι όλοι οι σύλλογοι τελικά ανταγωνίζονται για τους καλύτερους παίκτες, είναι στρέβλωση του ανταγωνισμού που οι σύλλογοι με σχεδόν απεριόριστους πόρους μπορούν να πληρώσουν γι΄ αυτούς τους μισθούς ή τις μεταγραφές».
Στο τέλος, ένας προβληματισμός για τους συλλόγους και το ρόλο τους στο ποδοσφαιρικό οικοσύστημα: «Οι σύλλογοι είναι αυτοί που γεμίζουν το ποδόσφαιρο με ζωή. Είναι οι μόνοι που ρισκάρουν, που επενδύουν: στους παίκτες, στα προπονητικά κέντρα, στις ομάδες νέων. Ανακαινίζουν τα γήπεδά τους με μια μεγάλη επένδυση, υποστηρίζουν όλους τους κινδύνους του ποδοσφαίρου, αλλά δεν έχουν πραγματικά λόγο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις των συλλόγων τους. Οι οπαδοί είναι οπαδοί των συλλόγων και όχι των ομοσπονδιών που εδρεύουν στην Ελβετία».