Skip to main content

«Αέρας» στα ημιτελικά του Βερολίνου η Σάκκαρη

Πριν από τον σημερινό αγώνα με την Ντάρια Κασάτκινα η Μαρία Σάκκαρη μετρούσε τέσσερις ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις απέναντι στη Ρωσίδα, όλες σε γήπεδα με χωμάτινη επιφάνεια.

Σήμερα όμως, στο χορτάρι του Βερολίνου, η κατάσταση άλλαξε. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην αντίπαλό της (Νο 12 στην παγκόσμια κατάταξη), την οποία νίκησε με 2-0 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του τουρνουά που φιλοξενεί η γερμανική πρωτεύουσα.

Πριν από περίπου ένα μήνα η Σάκκαρη προηγήθηκε με 1-0 της Κασάτκινα στο τουρνουά της Μαδρίτης, αλλά η Ρωσίδα κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι και να προκριθεί με ανατροπή, σημειώνοντας την τελευταία νίκη της απέναντι στην Σάκκαρη.

Στο γρασίδι όμως η Ελληνίδα είχε το πλεονέκτημα και το απέδειξε πολύ πειστικά, δείχνοντας πως βρίσκεται σε καλό δρόμο ενόψει της συμμετοχής της στο Wimbledon, προς το τέλος του μήνα.

Ειδικά στο πρώτο σετ η Σάκκαρη έκανε επίδειξη ισχύος, κατακτώντας το με 6-0. Στο δεύτερο, αν και η Ρωσίδα «απάντησε» δις στα break της αντιπάλου της και ισοφάρισε σε 3-3, δεν είχε τις απαντήσεις στη συνέχεια και με τρία συνεχή νικηφόρα game η Σπαρτιάτισσα έφτασε στο 6-3 και στη νίκη.