Skip to main content

Mίνο Ραϊόλα: Οι «αιώνιες» ατάκες 

Σε ηλικία 54 ετών ο super agent, Μίνο Ραϊόλα, έφυγε από τη ζωή, αλλά πίσω του αφήνει μία ξεχωριστή ιστορία που θα επιβεβαιώνει πως τίποτα δεν είναι αδύνατο.

Θα αποδεικνύει πως είναι εφικτό ακόμη και το να ξεκινήσεις από μία πιτσαρία και να καταλήξεις ένας εκ των κορυφαίων μάνατζερ στο υψηλότερο επίπεδο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Ο Ραϊόλα εκτός από ένας φοβερός και τρομερός ατζέντης πέρασε στην ιστορία και για τις ατάκες του. Δηλώσεις χωρίς… μαλλιά στη γλώσσα. Εξάλλου ο Ιταλός ατζέντης ποτέ δεν μασούσε τα λεγόμενά του.

Οι σχέσεις του με τον Πεπ Γκουαρδιόλα ήταν κάκιστες από την εποχή που ο Ζλάταν δεν κατάφερε να διακριθεί στη Μπαρτσελόνα, στην εποχή του Καταλανού προπονητή. «Ο Πεπ ως προπονητής είναι φανταστικός. Ως άτομο, όμως; Το απόλυτο μηδέν. Είναι ένα καθίκι, ένας σκύλος. Πρέπει να πάει μαζί με τον Κρόιφ σε ένα ψυχιατρείο και να παίζουν χαρτιά», είχε πει σε ένα από τα ξεσπάσματά του στη Mirror.

Ο Μάριο Μπαλοτέλι, γνωστός για τον ιδιόρυθμο χαρακτήρα του, ήταν ένας από τους πιο διάσημους πελάτες του Ραϊόλα. «Έχω την λύση για το πρόβλημα του Μάριο. Θα του κόψω την γλώσσα», είχε πει κάποτε ο super agent με αφορμή ένα από τα πολλά προβλήματα του Ιταλού επιθετικού στις ομάδες του.

Από το στοχαστρό του δεν είχε ξεφύγει ούτε ο Γιούργκεν Κλοπ, όταν ο Μπαλοτέλι ήταν στην Λίβερπουλ. «Δεν θέλω να κρίνω τον Κλοπ ως προπονητή, για εμένα είναι ένας μεγάλος καθηγητής της τακτικής αλλά από την άλλη δεν έχει καταλάβει πως μιλάμε για έναν άνθρωπο. Ο Μάριο δεν έμαθε ποτέ γιατί έπρεπε να κάνει προπονήσεις μόνος του. Ήταν άδικος μαζί του».

* Η FIFA δεν θα μπορούσε να λείπει από τις δημόσιες… επιθέσεις του. «Είναι σαν ένας κομμουνιστής δικτάτορας που λέει στον λαό τι πρέπει να κάνει ανά πάσα στιγμή. Ο κόσμος έχει ήδη συνειδητοποιήσει τι είναι. Η αντιπολίτευση είναι μετωπική και διαφανής. Συνεργαζόμαστε με την ελβετική ένωση γιατί θέλουμε να την πολεμήσουμε από εδώ, από την Ελβετία, όπου είναι η FIFA».

Η μεγάλη κόντρα με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον

Από κει και πέρα, ο Ραϊόλα δεν ήταν και το πιο αγαπημένο ”παιδί ”του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Ο Σκωτσέζος θρύλος της προπονητικής ακὀμη θα θυμάται τα όσα είχαν γίνει όταν ο Πογκμπά είχε φτάσει μια ανάσα από την United αλλά τελικά κατέληξε στην Γιουβέντους. Ο Ραϊόλα είχε αποκαλύψει τον μεταξύ τους διάλογο.

Φέργκιουσον στον Ραϊόλα: «Δεν θα σου μιλήσω ενώ ο παίκτης δεν βρίσκεται εδώ»

Ραϊόλα: «Πες του να έρθει από τα αποδυτήρια και να μας βρει»

Φέργκιουσον στον Πογκμπά: «Δεν θες να υπογράψεις το συμβόλαιο;»

Ραϊόλα: «Δεν πρόκειται να υπογράψουμε το συμβόλαιο υπό αυτούς τους όρους»

Φέργκιουσον στον Ραϊόλα: «Είσαι ηλίθιος»

Ραϊόλα: «Αυτή είναι μια προσφορά για τα σκυλιά μου, έχω δυο τσιουάουα και ούτε αυτά θα υπέγραφαν υπό αυτούς τους όρους»

Φέργκιουσον: «Πόσα πιστεύεις ότι πρέπει να παίρνει;»

Ραϊόλα: «Σίγουρα όχι αυτά που προσφέρετε»

Φέργκιουσον: «Είσαι ηλίθιος»

naftemporiki.gr